Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των αιγοπροβάτων και βοοειδών στη Θεσπρωτία μόνο για σφαγή

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των αιγοπροβάτων και βοοειδών στη Θεσπρωτία μόνο για σφαγή




Παραμένουν σε ισχύ σε όλη την Επικράτεια, έως 23/8/2024 οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή, σφαγή και προς θερινούς βοσκότοπους αιγοπροβάτων καθώς και των βοοειδών που προέρχονται από εκτροφές συνδεδεμένες υγειονομικά με εκτροφές αιγοπροβάτων, είτε στεγάζονται εντός του ίδιου οικοπέδου, είτε στεγάζονται σε διαφορετικό οικόπεδο αλλά χρησιμοποιούν το ίδιο προσωπικό, κοινά οχήματα ή εξοπλισμό.

Από σήμερα Δευτέρα 19/8/2024 επιτρέπονται ωστόσο οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων και βοοειδών μόνο για άμεση σφαγή και μόνο σε σφαγεία της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας τόσο για τα μεταφορικά μέσα όσο και για το προσωπικό.

Στις 23/8/2024 θα επαναξιολογηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές τα επιδημιολογικά δεδομένα του νοσήματος και θα καθορισθούν στοχευμένες δράσεις για τον έλεγχο και εκρίζωση του.
Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των αιγοπροβάτων και βοοειδών στη Θεσπρωτία μόνο για σφαγή Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των αιγοπροβάτων και βοοειδών στη Θεσπρωτία μόνο για σφαγή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.