Απάντηση για τα ακριβούτσικα ταξίδια…

Απάντηση για τα ακριβούτσικα ταξίδια…




Απάντηση σε σχόλιο του Epiruspost για ακριβούτσικα ταξίδια δίνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι επιλέγει να πει εκ των υστέρων όσα δεν έγιναν γνωστά στο δημοτικό συμβούλιο παρότι ετέθησαν τα σχετικά ερωτήματα.

Έστω κι έτσι λοιπόν δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις ενώ σημειώνεται ότι το νοικοκύρεμα στα οικονομικά έχει ήδη αποδώσει αποτελέσματα.

Αναλυτικά στην απάντηση αναφέρεται:

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δ. Ηγουμενίτσας στην Coimbra της Πορτογαλίας και την θετική αξιολόγηση του η Ευρωπαϊκή Αρχή Αστικής Ανάπτυξης κάλεσε 2 υπαλλήλους του Δ. Ηγουμενίτσας να παρευρεθούν ως αξιολογητές στο Kalitz της Πολωνίας στα πλαίσια του προγράμματος «Ευρωπαϊκής Αστικής Καινοτομίας» καλύπτοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και παρουσίας των υπαλλήλων. Τα έξοδα αυτά ανέρχονταν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ανωτέρω αρχής στο ποσό των 5.378,00 τα οποία εισπράχθηκαν από το Δήμο και θα αποδοθούν στους υπαλλήλους που είχαν πραγματοποιήσει τις δαπάνες. Ο Δήμος όφειλε να κάνει αναμόρφωση του αντίστοιχου κωδικού στον προϋπολογισμό καθώς είχε πρόσθετο έσοδο το οποίο έπρεπε να μετατραπεί σε αντίστοιχο έξοδο σύμφωνα με την αρχή της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού. Ο αντίστοιχος κωδικός λοιπόν, αυξήθηκε από τις 4000€ στις 9378€ με την προσθήκη των 5378€ από το πρόγραμμα, χρήματα που θα αποδοθούν στους συμμετέχοντες και 4000€ παρέμειναν ως υπόλοιπο του συγκεκριμένου κωδικού για μελλοντικές δράσεις σύμφωνα με τον αρχικό προϋπολογισμό του Δήμου. Η πραγματική επιβάρυνση για το Δήμο λοιπόν ήταν 0€.

Σε σχέση με την στόχευση για βελτίωση των οικονομικών του δήμου από την παρούσα Δημοτική αρχή, έχει πραγματοποιηθεί ήδη πρόοδος καθώς έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα, με μήνα αναφοράς τον Ιούλιο, κατά 96.900 € (αύξηση από τέλη κοινοχρήστων χώρων, πρόστιμα ΚΟΚ, ΤΑΠ) σε σχέση με το 2023 παρά τις μειωμένες εισροές από Δημοτικά Τέλη που εισπράττονται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κατά 343.000 € (λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους και των συμψηφισμό κατανάλωσης – τελών) και την ουσιαστική μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (λόγω αύξησης του μισθολογικού κόστους και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου σε σχέση με το τέλος ταφής).

Πηγή epiruspist.gr
Απάντηση για τα ακριβούτσικα ταξίδια… Απάντηση για τα ακριβούτσικα ταξίδια… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.