Συνέντευξη με τον Αλέκο Πάσχο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Συνέντευξη με τον Αλέκο Πάσχο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Δημοσιογράφος Βαγγέλης Αναστασίου: Κύριε Πάσχο, ευχαριστούμε για τη συνέντευξή σας. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μια γενική ερώτηση. Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που αποφασίσατε να διεκδικήσετε ξανά την προεδρία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας;
Αλέκος Πάσχος: Ευχαριστώ για την πρόσκληση, κύριε Αναστασίου. Αποφάσισα να διεκδικήσω ξανά την προεδρία γιατί πιστεύω ότι η δουλειά που έχουμε ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να κάνουμε σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και της προώθησης της Θεσπρωτίας ως επιχειρηματικού και τουριστικού προορισμού. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν και είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ευημερία των επιχειρήσεων και της κοινωνίας μας. Η εμπειρία που έχω αποκτήσει και οι σχέσεις που έχω αναπτύξει με τοπικούς και εθνικούς φορείς θα μου επιτρέψουν να επιτύχω ακόμα περισσότερα για τον τόπο μας.

Β.Α.: Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές σας εάν εκλεγείτε;
Α.Π.: Οι βασικές μου προτεραιότητες περιλαμβάνουν την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, την περαιτέρω βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και την ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης για τους επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, σκοπεύω να προωθήσω τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μας σε διεθνείς εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, να ενισχύσω τη συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, και να δημιουργήσω νέες πλατφόρμες ψηφιακής υποστήριξης που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και θα μειώσουν τη γραφειοκρατία.

Β.Α.: Τι έχετε να πείτε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά την προηγούμενη θητεία σας;
Α.Π.: Οι προκλήσεις ήταν πολλές και πολυσύνθετες. Η οικονομική κρίση, η πανδημία του COVID-19 και η ενεργειακή κρίση αποτέλεσαν σοβαρά εμπόδια για τις επιχειρήσεις μας. Παρ' όλα αυτά, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των μελών μας. Εισαγάγαμε μέτρα υποστήριξης, οργανώσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και προσφέραμε συμβουλευτική υποστήριξη για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Επίσης, προωθήσαμε δράσεις εξωστρέφειας που συνέβαλαν στην αύξηση των εξαγωγών τοπικών προϊόντων, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Β.Α.: Ποια ήταν τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Επιμελητηρίου κατά την προηγούμενη θητεία σας;
Α.Π.: Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα ήταν η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μας μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις και εμπορικές αποστολές. Συμμετείχαμε σε σημαντικές εκθέσεις, όπου προβάλλαμε τα τοπικά μας προϊόντα και δημιουργήσαμε νέες εμπορικές συνεργασίες. Επιπλέον, αναβαθμίσαμε τις ψηφιακές μας υπηρεσίες, καθιστώντας πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση των μελών μας σε πληροφορίες και υπηρεσίες. Παράλληλα, αναπτύξαμε προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις μας να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Β.Α.: Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας;
Α.Π.: Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και άλλους τοπικούς φορείς για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της περιοχής μας. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Επίσης, σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω ειδικών προγραμμάτων χρηματοδότησης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μας μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις και εμπορικές αποστολές, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Β.Α.: Πώς σκοπεύετε να βελτιώσετε τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του;
Α.Π.: Η βελτίωση των υπηρεσιών μας είναι πάντα προτεραιότητα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου, καθιστώντας πιο εύκολη και γρήγορη την πρόσβαση των μελών μας σε πληροφορίες και υπηρεσίες. Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε νέες πλατφόρμες ψηφιακής υποστήριξης που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιπλέον, θα προσφέρουμε περισσότερα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης, καλύπτοντας θέματα όπως η χρηματοδότηση, η φορολογία, η εξωστρέφεια και η ψηφιακή μεταμόρφωση. Επίσης, θα ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Β.Α.: Ποια είναι η άποψή σας για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη Θεσπρωτία;
Α.Π.: Η οικονομική κατάσταση στη Θεσπρωτία παραμένει δύσκολη, αλλά υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Η πανδημία και η ενεργειακή κρίση έχουν επηρεάσει αρνητικά την τοπική οικονομία, αλλά οι επιχειρήσεις μας έχουν δείξει ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Με σωστές στρατηγικές και συνεργασία, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην προώθηση της εξωστρέφειας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να εξασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για την περιοχή μας.

Β.Α.: Πώς βλέπετε το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή μας;
Α.Π.: Το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Θεσπρωτίας. Πιστεύω ότι με την κατάλληλη υποστήριξη και στρατηγικές, μπορούμε να βοηθήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει την παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων, την προσφορά εξειδικευμένης κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης, και την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στις διεθνείς αγορές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και να εξασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη για την περιοχή μας.

Β.Α.: Ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς και πώς σκοπεύετε να την ενισχύσετε;
Α.Π.: Η συνεργασία με τοπικούς φορείς είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε αυτές τις συνεργασίες μέσω κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων που θα προάγουν την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία της κοινωνίας μας. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους, το πανεπιστήμιο, τους εμπορικούς συλλόγους της Θεσπρωτίας και τις τοπικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε κοινές δράσεις που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Επίσης, θα εργαστούμε για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσω ειδικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

Β.Α.: Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;
Α.Π.: Το μήνυμά μου προς τους ψηφοφόρους είναι ότι δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για την υποστήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσπρωτίας. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. Ζητώ την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας για να συνεχίσουμε αυτό το σημαντικό έργο. Η εμπειρία και οι γνώσεις που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, εγώ και η ομάδα που με πλαισιώνει, μαζί με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε τους στόχους μας και να διασφαλίσουμε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για την περιοχή μας. Σας ευχαριστώ και σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με αφοσίωση και πάθος για το καλό της Θεσπρωτίας και της επιχειρηματικότητας.
Συνέντευξη με τον Αλέκο Πάσχο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνέντευξη με τον Αλέκο Πάσχο για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.