Μετακινούν μαίες από το Πανεπιστημιακό στο Τζάνειο της Αθήνας!

Μετακινούν μαίες από το Πανεπιστημιακό στο Τζάνειο της Αθήνας!




Δεν έχουν αρχή και τέλος οι μετακινήσεις για την κάλυψη κενών στα νοσοκομεία. Σε όσες είχαν γίνει τους προηγούμενες μήνες, έρχονται και νέες με αποφάσεις από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Με το τελευταίο της έγγραφο, μαίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με την υποστελεχωμένη κλινική αλλά και από άλλες δομές καλούνται να μετακινηθούν στο Τζάνειο της Αθήνας!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών με ανακοίνωσή της με την οποία καυτηριάζει τις συγκεκριμένες αποφάσεις και την πολιτική του Υπουργείου Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού πρώτα εξαφάνισε ως «δια μαγείας» τα αδιαμφισβήτητα κενά, τα οποία και για την ειδικότητα των μαιών/μαιευτών όπως καταγγέλλουν οι Επιστημονικοί Σύλλογοι Μαιών/Μαιευτών φτάνουν τα 1000 πανελλαδικά, τώρα επεκτείνει το μοντέλο της μετακίνησης από ΥΠΕ σε άλλη ΥΠΕ, μετά τις μετακινήσεις από κλινική σε κλινική, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ΚΑΙ στον κλάδο των μαιών/μαιευτών.

Χωρίς τσίπα, παρόλη την δημοσιότητα από την ΑΣΥ, με βάση τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις-καταγγελίες των υγειονομικών στα μαιευτικά και γυναικολογικά τμήματα του ΠΓΝΙ αλλά σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο επιδεικνύουν μέχρι και σήμερα επικίνδυνη αδιαφορία, αλλά επιπλέον είτε μακιγιάρουν, είτε συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση της εχθρικής για υγειονομικούς και γυναίκες ασθενείς πολιτικής. Το θράσος των διοικήσεων βέβαια θρέφεται, από την στάση των ξεπουλημένων στις Διοικήσεις συλλόγων όπως ο ΔΑΠΙτοκρατούμενος σύλλογος του ΠΓΝΙ, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει επικίνδυνη αδιαφορία στις καταγγελίες των συναδέλφων μαιευτών του ΠΓΝΙ.

Χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό διάφορα τερτίπια για να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο. Για να μην φαίνονται τα πραγματικά κενά δεσμεύουν θέσεις για μελλοντικές πιθανές!!! προκηρύξεις και όταν αυτές γίνονται τελικά, οι μόνιμες θέσεις είναι σταγόνα στον ωκεανό. Οι θέσεις όμως συνεχίζονται να φαίνονται «δεσμευμένες» και όχι κενές!!!! Ούτε στην ύστατη λύση άμεσης πρόσληψης επικουρικού προσωπικό μαιών/μαιευτών, που θα μπορούσε να δώσει μια γρήγορη και προσωρινή ανακούφιση θέλουν να προχωρήσουν, όπως αποδεικνύεται και στην τελευταία πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας που η ειδικότητα μαιών/μαιευτών, απλά δεν περιλαμβάνεται!!!!

Επιλέγουν να επιβαρύνουν το ελάχιστο εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό με αλλότρια «μαιευτικά» καθήκοντα. Αν είναι δυνατόν να καταργούν ειδικότητες και κλάδους!!! Προτείνουν ως « λύση» τις εξωτερικές μετακινήσεις μαιών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο όπως κάνουν τώρα για το ΓΝΠ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ή τις εσωτερικές μετακινήσεις μεταξύ των υποστελεχωμένων τμημάτων όπως προκρίνουν στο ΠΓΝΙ από την Γυναικολογική Κλινική προς την Μαιευτική Β. Οδηγούν στην εντατικοποίηση- εξουθένωση και των μαιών/μαιευτών με πλέον χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα την Μαιευτική Κλινική στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου στην οποία όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εφαρμόζεται η 6ήμερη εργασία μετά το κόψιμο του δεύτερου εβδομαδιαίου ρεπό από την διοίκηση του νοσοκομείου και την διακοπή των κανονικών αδειών.

Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που οι καταγγελίες για τις τριτοκοσμικές συνθήκες λειτουργίας στο μεγαλύτερο δημόσιο μαιευτικό νοσκομομείο της χώρας, το ΓΝ EΛΕΝΑ, κάνουν το γύρο της χώρας. Η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώνεται εις βάρος της μαιευτικής και γυναικολογικής φροντίδας, αναδεικνύει την ανάγκη οι μαίες/μαιευτές να οργανώσουν τον αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς , απέναντι στην κυβέρνηση, το κράτος και τους μηχανισμούς του, όπως οι φιλοεργοδοτικοί σύλλογοι στους οποίους πρέπει να αλλάξουν ΤΩΡΑ οι συσχετισμοί, ώστε να περάσουν από τα χέρια των διοικήσεων στα χέρια των υγειονομικών.

Να βρεθεί στο στόχαστρο του αγώνα η κυρίαρχη αντιλαϊκή ευρωενωσιακή πολιτική για το ΝΕΟ ΕΣΥ της ενιαίας ιδιωτικής αγοράς υπηρεσιών Υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πολιτική που υπονομεύει και εμπορευματοποιεί την μαιευτική και γυναικολογική φροντίδα, αδειάζοντας τις δημόσιες δομές υγείας από το εξειδικευμένο προσωπικό των μαιών/μαιευτών. Στερώντας από τις γυναίκες της χώρας, την δυνατότητα που υπάρχει και είναι εφικτή σήμερα να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό και υπηρεσίες που θα παρέχονται χωρίς φραγμούς και εμπόδια, μέσα από ένα αποκλειστικά καθολικό και δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας.
Μετακινούν μαίες από το Πανεπιστημιακό στο Τζάνειο της Αθήνας! Μετακινούν μαίες από το Πανεπιστημιακό στο Τζάνειο της Αθήνας! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.