Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δύο Ολλανδών τουριστών στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δύο Ολλανδών τουριστών στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα



Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δύο Ολλανδών τουριστών στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, μετά τη σκάλα Τζαβέλαινας. Οι τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε γκρεμό και αδυνατούν να κατέβουν, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Οι δύο τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν φέρουν τραυματισμούς, ενημέρωσαν τις αρχές για την κατάστασή τους. Στο σημείο μεταβαίνουν δυνάμεις από την Παραμυθιά, καθώς και η ορειβατική ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, για να συνδράμουν στη διάσωση.

Η επιχείρηση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω του δύσβατου και επικίνδυνου σημείου όπου έχουν εγκλωβιστεί οι τουρίστες. Οι διασώστες εργάζονται μεθοδικά για να προσεγγίσουν τους δύο τουρίστες και να τους απεγκλωβίσουν με ασφάλεια, ώστε να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Η περιοχή του Αχέροντα, γνωστή για την άγρια ομορφιά και τα μονοπάτια της, προσελκύει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο. Ωστόσο, οι απότομες κλίσεις και τα επικίνδυνα περάσματα απαιτούν μεγάλη προσοχή από τους περιπατητές και τους ορειβάτες. Οι τοπικές αρχές τονίζουν τη σημασία της προσοχής και της τήρησης των οδηγιών ασφαλείας κατά την περιήγηση σε τέτοια μονοπάτια.

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή ολοκλήρωσή της.
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δύο Ολλανδών τουριστών στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δύο Ολλανδών τουριστών στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.