Υπουργείο Υποδομών: Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον δρόμο «Ιωάννινα- Κακαβιά»

Υπουργείο Υποδομών: Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον δρόμο «Ιωάννινα- Κακαβιά»




Τα μεγάλα και μικρότερα έργα που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υποδομών με την πολιτική ηγεσία να δεσμεύεται για δέσμη παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Στον κατάλογο των υπό προώθηση έργων περιλαμβάνεται και το πολύπαθο οδικό τμήμα Ιωαννίνων- Κακαβιάς καθώς έχουν συμπληρωθεί πλέον είκοσι μήνες από τον πρώτο διαγωνισμό και οκτώ μήνες από την ανάδειξη αναδόχου.

«Συλλογικά και συνεκτικά, προχωρήσαμε σημαντικές παρεμβάσεις, που πρέπει να “τρέξουμε” με την ίδια και μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπροστά μας υπάρχουν πολλές και μεγάλες προκλήσεις», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως διαβεβαιώνει «θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να παραδώσουμε σύγχρονα και ανθεκτικά έργα στην κοινωνία, στην ώρα τους και με σεβασμό στο υστέρημα του φορολογούμενου».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου τον Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η σύμβαση για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

«Το έργο, μήκους 69,5 χλμ., επαναδημοπρατήθηκε. Έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου, έχει προχωρήσει η απόφαση κατακύρωσης και ανάθεσης της υπόψη σύμβασης, έχει ολοκληρωθεί ο προ-συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει ενημερωθεί – πρόσφατα – η Βουλή των Ελλήνων.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου είναι 54 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει ως προαίρεση το τμήμα από το Καλπάκι μέχρι την Κακαβιά το οποίο θα είναι στην ουσία μία βελτίωση της υφιστάμενης οδού και δεν θα αποτελέσει νέα χάραξη.

Πηγή epiruspost.gr
Υπουργείο Υποδομών: Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον δρόμο «Ιωάννινα- Κακαβιά» Υπουργείο Υποδομών: Τον Σεπτέμβριο η σύμβαση για τον δρόμο «Ιωάννινα- Κακαβιά» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.