Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου)

 Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου)



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024», ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, από την θεατρική σκηνή του «Φώτη Σπύρου» και την μικτή συμπεριληπτική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία) Ten arts production, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024 και ώρα 21.30, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου).


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η θεατρική σκηνή του «Φώτη Σπύρου» και η μικτή συμπεριληπτική θεατρική ομάδα (συμμετέχουν καλλιτέχνες με αναπηρία) Ten arts production, μετά από την περιοδεία τους σε Ευρώπη – Αμερική παρουσιάζουν και στην Ελλάδα, σε επιλεγμένους χώρους και Φεστιβάλ, την πιο επιτυχημένη διαδραστική παράσταση των τελευταίων 30 χρόνων στην Ελλάδα.

Η περφόρμανς, είναι βασισμένη στην ιστορική αυτοσχεδιαστική παράσταση του θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», με μια «φρέσκια» επεξεργασία στο συμπεριληπτικό κείμενο από την συγγραφέα Τάνια Χαροκόπου. Στο έργο πρωταγωνιστούν ηθοποιοί με ιδιαίτερες ικανότητες.

Στόχος της παράστασης και της μικτής υποκριτικής συμπεριληπτικής προσέγγισης της, είναι να μεταδώσει στα παιδιά, αλλά και σε όσους την παρακολουθήσουν, την δύναμη και την αποφασιστικότητα που βρίσκει ο άνθρωπος (και ο καλλιτέχνης) για να ξεπεράσει τα εμπόδια, τις αντιξοότητες, τις ρατσιστικές προκαταλήψεις και τα κάθε είδους στερεότυπα, ούτως ώστε να γίνει αποδεκτή στον θεατή η οποιαδήποτε διαφορετικότητα. Βασικός δε στόχος της ιστορίας της παράστασης είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα αναπηρίας στην Τέχνη και να επισημάνει πως δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ανθρώπων.

Ένα συναισθηματικό υπερθέαμα βασισμένο σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα. Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ
ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ:
ΤΑΝΙΑ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΕΠΙλΟΓΗ ΑΠΟ ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ
ΣΚΗΝΙΚOΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: VAΛENTINΟ VALASIS
ΚΙΝΗΣΗ: ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ
ΑRT DIRECTION: ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΔΡΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΡΙΕΛΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΔΟΥ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΕΥΑ ΜΠΟΥΡΑ
ΣΤΕΛΛΑ ΔΙΑΚΑΤΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη
Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου)  Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.