Απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας στην Μπέλα Βράκα Συβότων

Απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας στην Μπέλα Βράκα Συβότων


Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η κατάσταση με την καθαριότητα στην διάσημη παραλία Μπέλα Βράκα των Συβότων απογοήτευσε τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας εικόνες που κάθε άλλο παρά αρμόζουν σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Παρά τη φήμη της παραλίας, η διαδρομή που οδηγεί σε αυτήν έμοιαζε περισσότερο με χωματερή παρά με τουριστικό σημείο.

Η παντελής απουσία καλαθιών απορριμμάτων και η απροθυμία πολλών λουόμενων να κρατούν τα σκουπίδια τους μέχρι να βρουν έναν κοντινό κάδο, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σκηνικού από πλαστικές συσκευασίες, μπουκάλια, και άλλα απορρίμματα, ακόμα και χρησιμοποιημένες πάνες, κατά μήκος του μονοπατιού προς την ακτή. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε αρνητικά σχόλια από αρκετούς επισκέπτες, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις εικόνες που αντίκρισαν.

Αντίστοιχα, το πρόβλημα επεκτείνεται και στο λιμάνι του οικισμού, όπου η εύρεση ενός κάδου απορριμμάτων αποτελεί πραγματικό αγώνα για τους τουρίστες και τους κατοίκους.


Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας φαίνεται να παραμένουν αδρανείς μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη τους για την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Η ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων και βελτίωση της καθαριότητας είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς η Μπέλα Βράκα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους έλξης της περιοχής, κινδυνεύει να απαξιωθεί λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας των αρμοδίων.

Η καταγγελία, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό, εστάλη από επισκέπτη της περιοχής και αναγνώστη του thespro.gr, ο οποίος θέλησε να αναδείξει το πρόβλημα και να κινητοποιήσει τις αρχές για την άμεση αποκατάσταση της καθαριότητας στην περιοχή.


Απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας στην Μπέλα Βράκα Συβότων Απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας στην Μπέλα Βράκα Συβότων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 25, 2024 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ισχύει το πιο προβεβλημένο σημείο των Συβότων σε τέτοια κατάσταση..Ελάχιστοι κάδοι ίσως και κανείς και αυτό δικαιολογεί κάπως τη συμπεριφορά αυτών που ριχνουν τα πλαστικά σε ένα τόπο ιδιαίτερης αισθητικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.