Στην Ηγουμενίτσα οι εκλογές της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Στην Ηγουμενίτσα οι εκλογές της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας



Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Τ.Ο.Ε.), με απόφαση του στις 31 Ιουλίου 2024, συγκαλεί τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 15 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Ηγουμενίτσα με την εξής Ημερήσια Διάταξη:

Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2025
Τροποποίηση του καταστατικού για την εναρμόνιση του σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο
Ενστάσεις κατά του Πίνακα των αντιπροσώπων και των δικαιούμενων ψήφου σωματείων – μελών της Τ.Ο.Ε., σύμφωνα με το Καταστατικό της Τ.Ο.Ε.
Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γ.Σ., σύμφωνα με το Καταστατικό της Τ.Ο.Ε.
Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή:
α. Προέδρου του Δ.Σ.
β. Έξι (6) τακτικών και των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.
γ. Τριών (3) τακτικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
δ. Εκλογή ενός εκπροσώπου και ενός αναπληρωτή αυτού για την εκπροσώπηση της Τ.Ο.Ε. στην Ε.Ο.Ε., σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Ο.Ε. (άρθρο 7 παρ. 2β).

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία στην Γ.Σ. συγκαλείται νέα Γ.Σ. στον ίδιο τόπο, την ίδια ημερομηνία μία ώρα αργότερα, με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Ως αντιπρόσωποι (τακτικός – αναπληρωτής) κάθε σωματείου ορίζονται μόνο τακτικά μέλη του Δ.Σ. που έχουν αποκτήσει, κατά το χρόνο του ορισμού τους, το δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέγονται στο σωματείο τους. Η απόφαση των σωματείων για τον ορισμό των αντιπροσώπων πρέπει να γνωστοποιηθεί στην Τ.Ο.Ε. με υποβολή αντιγράφου πρακτικού Δ.Σ. αυτών μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024. Κάθε σωματείο – μέλος της Τ.Ο.Ε., εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο ή τον αναπληρωτή του, ο οποίος διαθέτει μία ψήφο και εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο .

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα σωματεία – μέλη της Τ.Ο.Ε. τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, και του Καταστατικού της Τ.Ο.Ε..

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τ.Ο.Ε., η υποβολή από τα σωματεία – μέλη με δικαίωμα ψήφου των προτάσεων υποψηφιοτήτων για την εκλογή προέδρου Δ.Σ., μελών Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και για την εκλογή εκπροσώπου της Τ.Ο.Ε. στην Ε.Ο.Ε. και του αναπληρωτή αυτού, πρέπει να γίνει εγγράφως στην Ομοσπονδία μέχρι τις 30 Αυγούστου 2024.

Κάθε σωματείο με δικαίωμα ψήφου μπορεί να προτείνει την υποψηφιότητα προέδρου Δ.Σ., μέλους Δ.Σ., την υποψηφιότητα για την Εξελεγκτική Επιτροπή (ως τακτικού και αναπληρωματικού) καθώς επίσης μπορεί να προτείνει υποψήφιο για την εκλογή του ως εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε.. Οι πιο πάνω προτεινόμενοι υποψήφιοι μπορεί να είναι αντιπρόσωποι του σωματείου στη Γ.Σ. ή απλώς μέλη του με δικαίωμα, όμως, να εκλέγουν και να εκλέγονται. Το σωματείο, μαζί με την πρόταση του για την υποψηφιότητα, υποβάλλει και γραπτή βεβαίωση αποδοχής προς την Τ.Ο.Ε. του προτεινόμενου για εκλογή μέλους του σωματείου για οποιαδήποτε εκλόγιμη θέση των πιο πάνω αρχαιρεσιών.

Μαζί με την πρόταση του σωματείου για υποψηφίους ως πρόεδρό του Δ.Σ., ως μέλη του Δ.Σ., ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ως εκπρόσωπο της Ε.Ο.Ε. πρέπει να υποβάλλεται στην Τ.Ο.Ε. από το σωματείο και βεβαίωση ότι ο προτεινόμενος υποψήφιος είναι μέλος του με δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται.

Οι υποψήφιοι για 1) πρόεδροι του Δ.Σ., 2) μέλη του Δ.Σ., 3) μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και 4) εκπρόσωποι για την Ε.Ο.Ε. (τακτικός και αναπληρωτής), πρέπει να βεβαιώσουν με δήλωση του Ν. 1599/1986, μέσω gov.gr, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 2725/1999 όπως ισχύει σήμερα (για τους υπ. αριθμ. α,β και γ υποψηφίους) και του άρθρου 9 του Καταστατικού της Ε.Ο.Ε. (για του υπ. αριθμ. δ υποψηφίους).
Στην Ηγουμενίτσα οι εκλογές της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Στην Ηγουμενίτσα οι εκλογές της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.