Χώρο πρασίνου εκμίσθωσε ο δήμος Ηγουμενίτσας για Λούνα Παρκ;

Χώρο πρασίνου εκμίσθωσε ο δήμος Ηγουμενίτσας για Λούνα Παρκ;


Η ανάγκη για τη διατήρηση και προστασία των χώρων πρασίνου στις πόλεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Αυτοί οι χώροι αποτελούν ζωτικά στοιχεία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον.
Η απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας να εκμισθώσει χώρο πρασίνου στην παραλία της πόλης για τη λειτουργία λούνα παρκ έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Η κίνηση αυτή δεν είναι απλά αμφιλεγόμενη, αλλά αντιβαίνει σε βασικές αρχές της περιβαλλοντικής προστασίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Το άρθρο 24 του Συντάγματος της Ελλάδας είναι σαφές: το φυσικό περιβάλλον προστατεύεται και το κράτος οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρησή του. 
Η εκμίσθωση χώρων πρασίνου για εμπορικές χρήσεις, όπως ένα λούνα παρκ, αποτελεί παραβίαση αυτής της συνταγματικής επιταγής. 
Οι χώροι πρασίνου δεν είναι απλά δημόσιοι χώροι, αλλά αναντικατάστατοι πόροι που συμβάλλουν στην οικολογική ισορροπία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Επίσης, η νομοθεσία, όπως ο Νόμος 1650/1986 για την Προστασία του Περιβάλλοντος και ο Νόμος 998/1979 περί Προστασίας των Δασών και των Δασικών Εκτάσεων, έχει σκοπό να διαφυλάξει τους χώρους πρασίνου από την αλόγιστη εκμετάλλευση. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φαίνεται να αδιαφορεί για αυτούς τους νόμους και τις περιβαλλοντικές αρχές που αυτοί πρεσβεύουν, επιτρέποντας τη χρήση του χώρου πρασίνου για εμπορικούς σκοπούς.
Οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν τους δημόσιους χώρους πρασίνου για δική τους χρήση και ευημερία, χωρίς να αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης.
Η εκμίσθωση του χώρου πρασίνου σε λούνα παρκ είναι μια πράξη κοινωνικής αδικίας που αποξενώνει τους πολίτες από τους δημόσιους χώρους που τους ανήκουν.
Υπάρχουν σίγουρα άλλες εκτάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία ενός λούνα παρκ, χωρίς να καταστρέφουν τους ζωτικούς χώρους πρασίνου.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα έπρεπε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις που να συμβιβάζουν την ανάγκη για ανάπτυξη και διασκέδαση, με την υποχρέωση για περιβαλλοντική προστασία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Η απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας να εκμισθώσει χώρο πρασίνου στην παραλία της πόλης για τη λειτουργία λούνα παρκ είναι λανθασμένη και επιζήμια.
Η προστασία των χώρων πρασίνου είναι θεμελιώδης για την ποιότητα ζωής και την περιβαλλοντική ισορροπία της περιοχής. Κάτι που η σημερινή δημοτική αρχή, φαίνεται να αγνοεί.

Υ.Γ. Επειδή η συγκεκριμένη έκταση είναι μέρος της παραχωρούμενης ζώνης λιμένα, από τον ΟΛΗΓ προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καλό θα ήταν να μας απαντήσει η δημοτική αρχή, εάν σκοπεύει να διατηρήσει τον χαρακτήρα της έκτασης ως χώρο πρασίνου ή αν θα τον αξιοποιεί για εμπορικούς σκοπούς.
Χώρο πρασίνου εκμίσθωσε ο δήμος Ηγουμενίτσας για Λούνα Παρκ; Χώρο πρασίνου εκμίσθωσε ο δήμος Ηγουμενίτσας για Λούνα Παρκ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Τόσα καλοκαίρια εκεί θυμάμαι το Λούνα παρκ, τώρα το θυμήθηκαν;
    Με την παλιά δημοτική αρχή δεν υπήρχε πρόβλημα, όλα ήταν νόμιμα...
    Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..τώρα ανέλαβε ο Ιταλός
      Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμη !!!

      Διαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.