«Λιανοελιά: ο τοπικός μας Θησαυρός» διοργανώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα

«Λιανοελιά: ο τοπικός μας Θησαυρός» διοργανώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα 



Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Πέρδικας και το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πέρδικας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Λιανοελιά: ο τοπικός μας Θησαυρός» την Τετάρτη 7-8-2024 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Πέρδικας.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι : Βασίλης Μουσελίμης-Γεωπόνος- Falcon Agro, Εκπρόσωπος από τη ΔΑΟΚ Θεσπρωτίας, Γιώργος Ζωγράφος-Πρόεδρος Αγρ. Συν. Πέρδικας , Άγγελος Ανδριώτης-Olithea Corfu, Σπύρος Δαφνής-The Governor Olive Oil, π. Βασίλειος Ρούσσας-Poiema Olive Oil, Σταύρος Παππάς-Epirus Vios. Μετά το πέρας τη εκδήλωσης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ελαιολαιολάδου με επιλεγμένα υλικά από τον Executive chef Αλέξανδρο Μπεσμίρ Ζιγκούρι. Παράλληλα στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων.



Το προφίλ των ανθρώπων της εκδήλωσης


Βασίλης Μουσελίμης - Γεωπόνος- Falcon Agro

Ο Βασίλης Μουσελίμης είναι απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι Πιστοποιημένος Δοκιμαστής Ελαιολάδου από τον Ιταλικό Φορέα ONAOO.COM.

Έχει διατελέσει εισηγητής Θρέψης Καλλιεργειών στα oliveoilseminars.com, εκπροσώπησε το ΓΕΩΤΕΕ στις επιτροπές Εθνικής Στρατηγικής για το Ελαιόλαδο στο ΥΠΑΑΤ, συμμετέχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια και αμπελοκαλλιέργεια και με την ομάδα του διαχειρίζεται μεγάλους ελαιώνες και αγροκτήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, το Άγιο Όρος και το εξωτερικό.

Από το 2022 συνίδρυσε τη FALCON AGRO HELLAS της οποίας είναι Διευθύνων Σύμβουλος με αντικείμενο την ανάπτυξη και εμπορία καινοτόμων προϊόντων θρέψης και φυτοπροστασίας με γραφεία σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία.


Εκπρόσωπος ΔΑΟΚ Θεσπρωτίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αρμόδια για τη μέριμνα για την ανάπτυξη και την ποιοτική βελτίωση των τομέων της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, τη διενέργεια ελέγχων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου στην Περιφέρεια, την εξασφάλιση της υγείας των ζώων και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα.

Γιώργος Ζωγράφος - Πρόεδρος Αγρ. Συν. Πέρδικας
Ο Γιώργος Ζωγράφος είναι Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πέρδικας.



Άγγελος Ανδριώτης - Olithea Corfu


Ο Άγγελος Ανδριώτης γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

Σπούδασε στην LE MONDE Hotel Management και εργάστηκε στην Κέρκυρα ως στέλεχος μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Από το 2009 έως το 2018 εργάστηκε στην Ελβετία ως διευθυντικό στέλεχος σε αλυσίδα ξενοδοχείων. Το 2016 ιδρύθηκε η εταιρεία Σ.Α. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Ο.Ε. με τον τίτλο OLITHEA CORFU, στην οποία είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης.

Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο OLITHEA CORFU εξάγεται σε 17 χώρες και έχει 24 βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Σπύρος Δαφνής - The Governor Olive Oil


Αποφασισμένα να αποκαταστήσουν την τιμή και τη χιλιόχρονη ιστορία της κερκυραϊκής ελιάς, δύο αδέλφια (ο Σπύρος και ο Γιώργος) ερεύνησαν τις σύγχρονες πρακτικές καλλιέργειας αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες της λιανοελιάς και λανσάρουν το πολυβραβευμένο λάδι τους με την ονομασία «Κυβερνήτης» (Τhe Governor), που ταξιδεύει στις διεθνείς αγορές χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες και τη χαμηλή οξύτητά του.

Τα δύο αδέλφια από τον Αγιο Ματθαίο της Κέρκυρας επιχειρούν να καταρρίψουν τον αστικό μύθο ότι δεν παράγεται προϊόν προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα. Με σπουδές Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, δεν μελέτησαν απλώς αυτό που ήθελαν να κάνουν αλλά παραμένουν μαθητές, αφού, όπως λέει ο Σπύρος, «η φύση είναι το μεγαλύτερο σχολείο». Και αναφερόμαστε σε ένα προϊόν που είναι συνδεδεμένο με τον πολιτισμό του νησιού εδώ και χιλιάδες χρόνια, και συγκεκριμένα μια εξαιρετική ποικιλία, την κερκυραϊκή λιανοελιά.
\

π. Βασίλειος Ρούσσας - Poiema Olive Oil

ΠΟΙΗΜΑ |ΠΟΙΩ

ποιώ < ποιέω-ποιῶ

Ποιώ σημαίνει δημιουργώ, δίνω ύπαρξη σε κάτι.

Το ΠΟΙΗΜΑ είναι το βιολογικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας που γεννήθηκε σε ένα μικρό βιολογικό ελαιώνα στη γη του Αμβρακικού κόλπου. Εκεί έμπνευση για εμάς αποτέλεσε το υπέροχο από άποψη ομορφιάς, ποικιλομορφίας, σπουδαιότητας και αρτιότητας οικοσύστημα του Αμβρακικού κόλπου. Στη συνέχεια η καλλιέργεια επεκτάθηκε και στην καλλιέργεια της ντόπιας ποικιλίας της «ΠΡΕΒΕΖΑΝΑΣ» μιας και η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Πρέβεζα. Έμπνευση για εμάς αποτέλεσε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Κασσώπης που βρίσκεται στη σημερινή Καμαρίνα και ο ειδικότερα ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε και ακτινοβόλησε σε όλη τη Μεσόγειο. Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο αυτό ευνοούν την καλλιέργεια τις ελιάς και κυρίως αυτής της «Πρεβεζάνας».

Σε υψόμετρο 450-550 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, πλούσια ασβεστολιθικά εδάφη με γόνιμο επιφανειακό στρώμα πλούσιο σε οργανική ουσία, επάρκεια σε υπόγεια νερά και ελάχιστα επίπεδα ατμοσφαιρικής υγρασίας αποτελούν ένα μικροκλίμα ιδανικό για τα ελαιόδεντρά μας. Η περσινή εσοδεία έτους 2023 πρώτη πλήρως ενταγμένη στην βιολογική καλλιέργεια τυποποιήθηκε τον Ιούλιο του 2024 για πρώτη φορά με έναν πρωτότυπο τρόπο που αναδεικνύει ιδιαίτερα τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων που έζησαν στην περιοχή αυτή.

Πόθος μας είναι μετά από δύο χιλιάδες και εκατό χρόνια το ελαιόλαδο της γης των Κασσωπαίων να ταξιδέψει ξανά σε όλο τον κόσμο.

Σταύρος Παππάς- Epirus Vios

Οι εμπνευστές της εταιρίας Epirus Vios, ορμώμενοι από την αγάπη και το πάθος τους για το καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οραματίστηκαν και προχώρησαν στην ίδρυση της εταιρείας με σκοπό την παραγωγή και την τυποποίηση ενός Premium Ελληνικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, από τις ποικιλίες που ευδοκιμούν στα παράλια του νομού Θεσπρωτίας, τη λιανοελιά και τη χονδροελιά Ηγουμενίτσας.

Και οι δύο αυτές ποικιλίες, προέρχονται από τους μεγαλύτερους ηλικιακά ελαιώνες παγκοσμίως, που συναντώνται στις απότομες και δυσπρόσιτες πλαγιές κυρίως στο βόρειο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας.
Οι συγκεκριμένες ποικιλίες ελιάς και το παραγόμενο προϊόν τους είναι τόσο ποιοτικά αλλά και γευστικά ξεχωριστά που έχουν λάβει διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις από εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, για αυτό σκοπός μας είναι να τα συστήσουμε ακόμα περισσότερο στο καταναλωτικό κοινό τόσο της εγχώριας αλλά και παγκόσμιας αγορας.

Αλέξανδρος Μπεσμίρ Ζιγκούρι - Executive chef

Ο Executive chef Αλέξανδρος Μπεσμίρ Ζιγκούρι σπούδασε μαγειρικές τέχνες και αρτοποιείο στην ιδιωτική σχολή Chef D’oeuvre το 2003 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων τα «Balthazar», «Rock & Roll», «Kardamo», «Rich» και «Egomio Ache». Εργάστηκε ως executive chef στο «Cape North West» στην Πάργα και στο «Codice Rosso» στην Αθήνα. Σταθμός στην καριέρα του αποτελεί η δουλειά του ως sous chef στο περουβιανό εστιατόριο «Nikkei» στην Αθήνα, καθώς και τα εξειδικευμένα σεμινάρια που παρακολούθησε εκεί, όπως «Cooking in motion» του Sebastian Mazzola και «Tropical Perouvian Cuisine» του Mario. Πέρες Σάντσες.

Με την άφιξή του στην πόλη των Ιωαννίνων το 2017, ήταν executive chef στο «SAZ Hotel» και συμβουλευόμενος στο ξενοδοχείο «Lake Spirit», ενώ σήμερα τον βρίσκουμε με την ομάδα του να οδηγεί την κουζίνα του «Epuus +» και του «Zanzibar. » Gasrto Bar Nava…Cevicheria Θεσσαλονίκη
«Λιανοελιά: ο τοπικός μας Θησαυρός» διοργανώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα «Λιανοελιά: ο τοπικός μας Θησαυρός» διοργανώνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.