Η ΟΛΗΓ Α.Ε. απαντάει στον Θωμά Πιτούλη

Η ΟΛΗΓ Α.Ε. απαντάει στον Θωμά Πιτούλη


Από την Σύμβαση Παραχώρησης ορίζεται ρητά ότι: «…ότι καθ’ όλη την Διάρκεια Παραχώρησης ο Ο.Λ.ΗΓ. θα διαθέτει το σύνολο των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης που προσδιορίζονται στην συνημμένη ως Παράρτημα 3.6 κάτοψη (Κάτοψη Υπαίθριου Χώρου Στάθμευσης Ρ2) για την ελεύθερη, δωρεάν στάθμευση των περίοικων και του κοινού εν γένει….». 
Επίσης, στο Άρθρο 3 παρ. Ι (α) αναφέρεται: «Οι Προβλήτες του Παλαιού Λιμένα βρίσκονται στο Βόρειο τμήμα του Λιμένα και θα εξυπηρετούν εσωτερικά δρομολόγια πλοίων (κυρίως προς Κέρκυρα)». 
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ουδέποτε αποκλείστηκαν χώροι στάθμευσης ή έγινε μείωση των θέσεων στάθμευσης στον Παλαιό Λιμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω τοπογραφικό διάγραμμα. 


Για τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων παραχωρήθηκαν στο ακέραιο στους οικείους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, προς διαχείριση βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, η οποία κυρώθηκε με τον Ν. 5048/2023. 
Στην Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. παρέμειναν οι χώροι επί των κρηπιδωμάτων των καταφυγίων Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδας για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών που ελλιμενίζονται σε αυτά. 
Ως προς τις υποτιθέμενες αυξήσεις οι τιμές παραμένουν ίδιες, όπως ορίζονται στα οικεία ΦΕΚ που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας χωρία καμιά μεταβολή από την ημερομηνία έκδοσης τους. 
Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. είναι σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας σε όλους τους τομείς. 
Όλα τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας (λεωφορεία, Mini Bus, οχήματα ειδικών χρήσεων, όπως γερανοφόρα) φιλοξενούνται σε χώρους του Λιμένα του Εξωτερικού (εντός φυλασσόμενου χώρου κατά ISPS) και τα οχήματα για την καθημερινή χρήση έμπροσθεν του Αστυνομικού Σταθμού στον Λιμένα Εσωτερικού. 
Σχετικά με το Master Plan, η κατάθεσή του έγινε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και στην συνέχεια η αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων θα προβεί σε διαβούλευση με τους συναρμόδιους φορείς. 
Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. με γνώμονα την επέκταση των δραστηριοτήτων και λειτουργιών αναφορικά με την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων τόσο στον Λιμένα Εξωτερικού όσο και του Εσωτερικού προβαίνει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 
Κλείνοντας, στα Καταφύγια Πλαταριάς και Συβότων η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, όπως είθισται σε όλες τις μαρίνες της Ελλάδας. 
Η ΟΛΗΓ Α.Ε. απαντάει στον Θωμά Πιτούλη Η ΟΛΗΓ Α.Ε. απαντάει στον Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.