Ηγουμενίτσα: Αποφασίζει ο Δήμος για συγκρότημα τεσσάρων αιολικών

Ηγουμενίτσα: Αποφασίζει ο Δήμος για συγκρότημα τεσσάρων αιολικών




Τις θέσεις του επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για συγκρότημα τεσσάρων αιολικών σταθμών θα διατυπώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας το οποίο συνεδριάζει την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Η ΜΠΕ αφορά τέσσερις σταθμούς συνολικής ισχύος 24 MW στις θέσεις Σκαλοπούλα και Βελανιδιά του Δήμου Ηγουμενίτσας καθώς και τα συνοδά τους έργα.

Πρόκειται για την λοφοσειρά ανάμεσα σε Λαδοχώρι, Γραικοχώρι και Πλαταριά.

Οι τέσσερις σταθμοί προβλέπεται να αναπτυχθούν σε έκταση άνω των 460 στρεμμάτων με αρκετά τεχνικά έργα και τις «πλατείες» για τις ανεμογεννήτριες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να τοποθετηθεί εκτενώς για το θέμα καθώς υπάρχουν κι άλλα αιτήματα για ανάλογα έργα ενώ θα ακολουθήσει γνωμοδότηση και από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο τελικός λόγος για την αδειοδότηση ανήκει στις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες συχνά αγνοούν τις γνωμοδοτήσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης.

Πηγή epiruspost.gr
Ηγουμενίτσα: Αποφασίζει ο Δήμος για συγκρότημα τεσσάρων αιολικών Ηγουμενίτσα: Αποφασίζει ο Δήμος για συγκρότημα τεσσάρων αιολικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 17, 2024 Rating: 5

2 σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.