7 παραλίες στην Ελλάδα με καταπράσινο φόντο – Πεύκα που βουτάνε στη θάλασσα

7 παραλίες στην Ελλάδα με καταπράσινο φόντο – Πεύκα που βουτάνε στη θάλασσα




Παραλίες με κρυστάλλινα νερά και φόντο ατελείωτα δέντρα. Οι ρίζες τους σχεδόν «κολυμπούν» και οι φιγούρες τους καθρεφτίζονται στο νερό, αποδεικνύοντας την ακαταμάχητη ομορφιά της φύσης και την αγάπη της για τον άνθρωπο. Αυτές οι παραλίες προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια μοναδική αίσθηση ζωής, οξυγόνου και δροσιάς. Ακολουθούν επτά από αυτές που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα των ταξιδιών σας.

1. Μπέλα Βράκα, Σύβοτα

Κοντά στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται μια παραλία-όνειρο. Εκτός από τα δέντρα που σχεδόν αγγίζουν το νερό, μια αμμουδερή γλώσσα βρέχεται από σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά. Η παραλία βρίσκεται σε ένα μικρό καταπράσινο νησάκι, το Μουρτεμένο, ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα. Τα νερά είναι τόσο ρηχά που μπορείτε να προσεγγίσετε το νησί και την παραλία με τα πόδια. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχει ένα πλωτό μπαρ, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ, θαλάσσια ποδήλατα κ.ά. Μέσα από ένα μονοπάτι στο δάσος μπορείτε να φτάσετε και στη γειτονική παραλία Μουρτεμένο.




2. Σαλιάρα, Θάσος

Η Σαλιάρα στη Θάσο είναι μια εκπληκτική παραλία που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Τα νερά είναι καταγάλανα, και αντί για χρυσή άμμο, τα πόδια σας βυθίζονται σε ψιλό κάτασπρο βοτσαλάκι – στην περιοχή υπάρχουν λατομεία μαρμάρου – ενώ πίσω σας, στις πλαγιές, απλώνεται ένα καταπράσινο πέπλο από πεύκα. Απέχει 7 χιλιόμετρα από τον Λιμένα, με τα τέσσερα από αυτά να διανύονται σε έναν σχετικά δύσκολο χωματόδρομο, μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Μπορείτε επίσης να φτάσετε εκεί με καραβάκι. Στην παραλία θα βρείτε beach bar με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μην ξεχάσετε να πάρετε μάσκα μαζί σας, καθώς στις άκρες υπάρχουν ωραία βραχάκια για εξερεύνηση
.

Λιμανάκι της Αγάπης/Photo: Shutterstock

3. Λιμανάκι της Αγάπης, Πόρος

Το Λιμανάκι της Αγάπης στα νοτιοδυτικά του Πόρου είναι μια μαγευτική παραλία γεμάτη πεύκα και γαλαζοπράσινα νερά. Τα πεύκα όχι μόνο βρίσκονται πάνω στην άμμο αλλά σχεδόν βουτούν στο νερό. Ανάμεσά τους, στη μία άκρη της παραλίας, κρύβεται το πέτρινο ξωκλήσι της Αγίας Σοφίας, ιδανικό σημείο για να αράξετε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα μακριά από τη φασαρία της αμμουδιάς. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ωστόσο η σκιά των πεύκων είναι αξεπέραστη. Ανάμεσα στα δέντρα βρίσκεται και μια καντίνα που προσφέρει όλα τα απαραίτητα, όπως καφέδες, σνακ, αλλά και φρουτώδη κοκτέιλ.


Βουτούμι/Photo: Shutterstock

4. Βουτούμι, Αντίπαξοι

Το μικρό νησί των Αντίπαξων είναι γεμάτο πράσινο. Όποια παραλία κι αν επισκεφθείτε, θα απολαύσετε υπέροχα νερά σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Μία από αυτές είναι το Βουτούμι, στα βορειοανατολικά του νησιού. Τα γαλαζοπράσινα, διάφανα νερά, η σχεδόν άσπρη άμμος και τα κατάλευκα βότσαλα, σε συνδυασμό με τις πράσινες πλαγιές, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Δεν είναι τυχαίο που τα ιστιοπλοϊκά και τα γιοτ δένουν το ένα δίπλα στο άλλο για μια βουτιά στα νερά της.


Παραλία Κουκουναριές/Photo: Γιώργος Δέτσης

5. Κουκουναριές, Σκιάθος

Οι Κουκουναριές στη Σκιάθο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες, και όχι άδικα. Το πυκνό πευκοδάσος που απλώνεται από πίσω φτάνει σχεδόν στη θάλασσα. Η άμμος έχει αυτό το αγαπημένο χρυσό χρώμα και η θάλασσα συγκλονιστικά μπλε νερά που δεν χορταίνετε να βουτάτε. Η παραλία είναι οργανωμένη με όλα τα απαραίτητα και προσφέρει τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Αυτό όμως που απογειώνει την εμπειρία είναι να αφήσετε για λίγο την αμμουδιά και να μπείτε μέσα στο δάσος με τις κουκουναριές. Περπατήστε σε ένα από τα μονοπάτια και φτάστε μέχρι τη λίμνη Στροφυλιά, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την παραλία. Ανάλογα με την εποχή, μπορείτε να δείτε πάπιες, μαύρους κύκνους, ερωδιούς, κορμοράνους, αγριόχηνες κ.ά. Αν μείνετε στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα, θα απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.


Παραλία Σχοίνος, Ιθάκη/Photo: Shutterstock

6. Σχοίνος, Ιθάκη

Η παραλία του Σχοίνου στην Ιθάκη μοιάζει με λίμνη. Γαλήνια τιρκουάζ νερά περιβάλλονται από μια υπέροχη φύση γεμάτη κυρίως πεύκα και κυπαρίσσια, τα οποία βρίσκονται μια ανάσα από το νερό, ενώ κάποια σχεδόν βουτούν μέσα σε αυτό. Στην ακτή θα βρείτε βότσαλα που απλώνονται και μέσα στη θάλασσα. Το στενό πλάτος της παραλίας και το δύσκολο πάρκινγκ αποτελούν τα μειονεκτήματά της, γι’ αυτό είναι καλύτερα να πάτε νωρίς. Από την άκρη της παραλίας του Σχοίνου ξεκινά και το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Γιδάκι. Αν έχετε μάσκα, φροντίστε να την πάρετε μαζί για να εξερευνήσετε τον βοτσαλωτό βυθό.


Μηλιά Σκοπέλου/Photo: Γιώργος Δέτσης

7. Μηλιά, Σκόπελος

Είστε στην παραλία, γυρνάτε την πλάτη σας στη θάλασσα και το βλέμμα σας αντικρίζει μικρούς και μεγάλους λόφους, καλυμμένους από άφθονο πράσινο, κυρίως πεύκα, που φτάνουν μέχρι τα γκριζωπά βότσαλα της ακτής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και τόσο διάφανα που μπορείτε να δείτε καθαρά τα βοτσαλάκια στο βυθό. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και διαθέτει όλα τα απαραίτητα, δηλαδή beach bar, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αν είστε από τους ρομαντικούς, μείνετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα – αξίζει τον κόπο. Τα βράχια στον βυθό καλούν για εξερεύνηση, οπότε μην ξεχάσετε να πάρετε μάσκα μαζί σας.
7 παραλίες στην Ελλάδα με καταπράσινο φόντο – Πεύκα που βουτάνε στη θάλασσα 7 παραλίες στην Ελλάδα με καταπράσινο φόντο – Πεύκα που βουτάνε στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.