Ολοκληρώθηκε η 6η Ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας

Ολοκληρώθηκε η 6η Ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας, στο Πνευματικό Κέντρο ΄΄ΠΑΝΘΕΟΝ΄΄ του Δήμου Ηγουμενίτσας, από τις 29/07/2024-03/08/2024.

Οι επισκέπτες, τόσο από την περιοχή μας, όσο και τουρίστες, που περιηγήθηκαν στην έκθεση, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τα συγχαρητήριά τους για την πολιτιστική πρωτοβουλία του Συλλόγου μας.

Η δε συμμετοχή των εκθετών ήταν πέραν του ικανοποιητικού αφού έφτασαν στους 14.

Ο Σύλλογος έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια να παράγει και να προσφέρει πολιτιστικές προτάσεις στην τοπική κοινωνία. Από το Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν ζητάει καμιά οικονομική βοήθεια. Το μόνο που απαιτεί είναι να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση τέτοιων πολιτιστικών δράσεων-εκδηλώσεων. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, καταρχάς στα μέλη του Συλλόγου τα οποία συμμετείχαν ως εκθέτες, αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να μας εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε έλλειψη ταμπλό, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μετά από αμέτρητες οχλήσεις προς τους αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής, ώστε να μας εξασφαλίσουν τα παραπάνω και με την πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί η έκθεση, την τελευταία στιγμή μας εξασφάλισαν ελάχιστο εξοπλισμό. Συνέπεια αυτού ήταν να αναγκαστεί ο Σύλλογος να αναζητήσει επιπλέον εξοπλισμό από άλλη πηγή και συγκεκριμένα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, που με προθυμία η Δ/τρια της σχολικής μονάδας μας τον παραχώρησε και την ευχαριστούμε θερμά για τη χειρονομία της.




Συνεπώς, είτε οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής, είτε ο υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου ΄΄ΠΑΝΘΕΟΝ΄΄, μας έχουν δημιουργήσει διαχρονικά προβλήματα για την εύρυθμη πραγματοποίηση των εκδηλώσεών μας ( έλλειψη ψυγείου τη μια χρονιά, ψευδή καταγγελία ότι δεν σεβαστήκαμε το χώρο και τον βανδαλίσαμε, έλλειψη εξοπλισμού κλπ.). Αλλά το μέγιστο πρόβλημα κατά τη φετινή εκδήλωση, ήταν η παντελής έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής αφού δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό στις τουαλέτες του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η χρήση τους, τόσο από τους εκθέτες, όσο και από τους επισκέπτες με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα υγιεινής. Μάλιστα κατά την ημέρα την ημέρα του στησίματος της έκθεσης, επειδή η δυσοσμία από τις τουαλέτες ήταν μέγιστη, αναγκαστήκαμε να ρίξουμε στις λεκάνες απορρυπαντικά, ώστε να είναι εφικτή η παραμονή μας στο χώρο. Μάλιστα ο Σύλλογος με έγγραφό του προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης κα Τσώτου Βασιλική, επισήμανε το πρόβλημα και έλαβε την απάντηση ότι πρέπει να απευθυνθεί ο Σύλλογος στη Δ.Ε.Υ.Α.Η. Δηλαδή αντί να επιληφθεί του θέματος η Δημοτική Αρχή και να βρει λύση, ζήτησε από το Σύλλογο αυτός να βρει λύση μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Η.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί η στάση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτας, αφού δεν επισκέφτηκε έστω και τυπικά το χώρο της έκθεσης, μιας διοργάνωσης που έγινε από το Σύλλογο Εργαζομένων και του Δήμου Ηγουμενίτσας και όχι από έναν οποιονδήποτε άλλο φορέα ή από ιδιώτη.

Τέλος με το κλείσιμο της έκθεσης, δημοτικοί υπάλληλοι και συμμετέχοντες εκθέτες, καθάρισαν και τακτοποίησαν το χώρο του ΄΄ΠΑΝΘΕΟΝ΄΄ και για το σφουγγάρισμα του πατώματος, μετέφεραν νερό από παρακείμενο κατάστημα, λόγω της έλλειψης νερού εντός του κτηρίου, όπως προαναφέρθηκε.

Μάλιστα ο Σύλλογος απέστειλε και έγγραφο προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικού Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και Διοικητικής Οργάνωσης κα Τσώτου Βασιλική, προκειμένου να παραλάβει το χώρο μετά τη λήξη της εκδήλωσης, η οποία όμως δήλωσε αναρμόδια, ενώ είχε υπογράψει σχετικό έγγραφο για την έγκριση της παραχώρησης.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες εκθέτες και συγκεκριμένα:
Γκόγκου Βικτώρια (ζωγραφική)
Δρίμτζια Αθανασία (σκράντσις)
Ησαϊλογλου Γιώργο (δερμάτινα είδη)
Ιωσιφίδου Λαμπρινή (χειροτεχνία)
Κωστούλα Ανδρέα (ζωγραφική)
Κωστούλα Πέτρο (ζωγραφική)
Κώτση Λυδία (ζωγραφική)
Λιόλιου Πετρούλα (ντεκουπάζ)
Μίαρη Μάγδα (ζωγραφική)
Πάρρη Μιμόζα (μακραμέ)
Σεγγούνη Σοφία (χειροτεχνία)
Σουλιώτη Μηλίτσα (κόσμημα)
Τσώτου Ελένη (κόσμημα)
Χαλκή Βάσω (ζωγραφική)
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας, θα προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να ξεπερνά όλα τα εμπόδια που προκύπτουν κάθε φορά και πιστός στη θέληση και την απόφασή του, να παράγει και να προσφέρει πολιτιστικές προτάσεις στην τοπική κοινωνία.



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΕΓΓΟΥΝΗ



Ολοκληρώθηκε η 6η Ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας Ολοκληρώθηκε η 6η Ομαδική έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.