Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν» του Χρήστου Τριπόδη, την Τετάρτη 21 Αυγούστου

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν» του Χρήστου Τριπόδη, την Τετάρτη 21 Αυγούστου


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024», ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλιατών, παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη, την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 και ώρα 21.30, στο Νέο Θεατράκι Φιλιατών (Πλατεία Ταχυδρομείου).


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μύθος ή πραγματικότητα, η Χουά Μουλάν είναι μία από τις πιο θρυλικές γυναίκες της Αρχαίας Κίνας, σύμβολο γενναιότητας και τιμής που μας μαθαίνει ότι ο καθένας και η καθεμία από εμάς μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που του/της δίνονται. Οι ηρωικές της δράσεις καταγράφηκαν, για πρώτη φορά, σε αρχαία κείμενα και αργότερα, επαναδιατυπώθηκαν. Μνημεία της βρίσκονται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Είναι δημοφιλής ηρωίδα σύγχρονων μυθιστορημάτων, ερευνητικών βιβλίων, παραμυθιών, καθώς και θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών.

Με μακρά παράδοση στην υλοποίηση παιδικών παραστάσεων αξιώσεων, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη μεταφέρει μία εμβληματική ιστορία σε μία φαντασμαγορική θεατρική παραγωγή με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες, χορογραφίες και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό, που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Διασκευή κειμένου: Μάνος Τσότρας
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Βοηθός Σκηνογράφου/ Ενδυματολόγου: Κατερίνα Σβορώνου
Χορογραφίες/ Πολεμικές τέχνες: Χριστίνα Μπίτου
Μουσική: Νίκος Ράπτης, Παναγιώτης Μπρίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπίτου
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Creative Agency: Gridfox

Πρωταγωνιστούν:
Λυδία Σγουράκη
Αντώνης Αντωνάκος
Βαγγέλης Κυπαρίσσης
Στρατής Νταλαγιώργος
Χρήστος Σωνάκης
Θεοδώρα Κοκκινίδη
Χρόνης Στρίκος
Ελένη Φανδρίδου
Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν» του Χρήστου Τριπόδη, την Τετάρτη 21 Αυγούστου Παιδική θεατρική παράσταση «Ο Θρύλος της Μουλάν» του Χρήστου Τριπόδη, την Τετάρτη 21 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.