Φυσικό Αέριο στην Ηγουμενίτσα και τις άλλες πόλεις της Ηπείρου έως το 2025

Φυσικό Αέριο στην Ηγουμενίτσα και τις άλλες πόλεις της Ηπείρου έως το 2025


Η Ηγουμενίτσα, μαζί με τα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα, αναμένεται να αποκτήσει φυσικό αέριο έως το καλοκαίρι του 2025, σύμφωνα με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. 
Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών για τη διανομή LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) σε συνολικά επτά πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Ηγουμενίτσας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Άρτας. Οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών στην Περιφέρεια Ηπείρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά το καλοκαίρι του 2025.
Η κατασκευή των υποδομών φυσικού αερίου στην Ήπειρο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων δικτύων διανομής, που θα επιτρέψουν σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την οικονομικότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτή μορφή ενέργειας. 
Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η Υφυπουργός τόνισε τη σημασία της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου για την περιφέρεια της Ηπείρου, υπογραμμίζοντας πως το έργο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλάνου για την ενεργειακή αυτονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών αυτών. 
Με την ολοκλήρωση του έργου, οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της Ηγουμενίτσας και των υπόλοιπων περιοχών της Ηπείρου θα μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου, τόσο σε επίπεδο κόστους όσο και σε επίπεδο περιβαλλοντικής προστασίας.
Φυσικό Αέριο στην Ηγουμενίτσα και τις άλλες πόλεις της Ηπείρου έως το 2025 Φυσικό Αέριο στην Ηγουμενίτσα και τις άλλες πόλεις της Ηπείρου έως το 2025 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.