17η Ειδική Συνεδρίαση και 18η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

17η Ειδική Συνεδρίαση και 18η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου




17η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 και 67Α του ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές των άρθρων 6 και 7 του ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στην Ειδική Συνεδρίαση , την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 19:30, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8) με θέμα:

Εγγραφές – Επανεγγραφές και Διαγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς Φιλιατών και Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών για το σχολικό έτος 2024-2025.

Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία
 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ



18η Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν με αυτές του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023, σας προσκαλούμε στην 18η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024 και ώρα 20:00, η οποία θα διεξαχθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

Θέμα 1ο:
4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2024.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Σπανοπούλου – Σάρρα Ηλιάνα

Θέμα 2ο:
Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Φιλιατών στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών Περιφέρειας Ηπείρου (περιορισμένης ευθύνης) στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Απόλλων.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 3ο:
Δωρεάν παραχώρηση χρήσης του υπ’ αριθ. Μ.Ε. 141573 μηχανήματος έργου (πυροσβεστικού) του Δήμου Φιλιατών στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.
 
Εισήγηση:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κα Σταμάτη Πηνελόπη

Θέμα 4ο:
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου/ δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 8η,α/α 2) « Μετατόπιση και επέκταση υφιστάμενης πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας ΜΘΙ από 37,50 σε 50 στρέμματα, με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 550 σε 755 τόνους /έτος και εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων καθώς και αναδιαμόρφωση των χερσαίων εγκαταστάσεων και υποδομών εντός της δημόσιας δασικής έκτασης, εντός της ζώνης παραλίας , της ζώνης αιγιαλού και θαλάσσιας έκτασης , στη θέση ΄΄ΧΑΣΟΜΕΡΙ ‘’, Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών,εντός της ζώνης Α της θεσμοθετημένης Π.Ο.Α.Υ. Θεσπρωτίας Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία <<ΓΡΑΜΜΟΣ Α.Ε. >>.
 
Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 5ο:
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου/ δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 8η,α/α2 ): « Μετατόπιση και επέκταση υφιστάμενης πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας από 19,98 σε 40 στρέμματα. Με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 500 σε 650 τόνους /έτος και εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων , αδειοδότηση των χερσαίων συνοδών υποδομών αυτής εντός δημόσιας δασικής έκτασης και εντός της ζώνης παραλίας και αναδιατύπωση των χερσαίων συνοδών υποδομών αυτής εντός της ζώνης αιγιαλού και εντός θαλάσσιας έκτασης , στη θέση Κάτω Ορλιάς , Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών,εντός της ζώνης Α της θεσμοθετημένης Π.Ο.Α.Υ.στις θαλάσσιες περιοχές Θεσπρωτίας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία <<ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΕΠΕ >>.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 6ο:
Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης αθλητικής εγκατάστασης “Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλιατών” (σ.σ. “Εθνικό Στάδιο Φιλιατών”)του Δήμου Φιλιατών , στο Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Σωματείο “ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ” για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 7ο:
Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης αθλητικής εγκατάστασης Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ Φιλιατών του Δήμου Φιλιατών στο Αθλητικό Σωματείο “ΗΡΑΚΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ” με σκοπό την εκτέλεση προπονήσεων.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κα Στάθη Σοφία

Θέμα 8ο :
Ορισμός εκπροσώπου για συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού χώρων ως πολυσύχναστων για το έτος 2025.

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 9ο :
Εκμίσθωση, μέσω δημοπρασίας, έκτασης 2.443,43 τ.μ. στη Κοινότητα Τρικορύφου για ανέγερση σταβλικών εγκαταστάσεων.

Εισήγηση
Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 10ο :
Πολυετής εκμίσθωση ελαιώνων Κοινοτήτων Δήμου Φιλιατών.

Εισήγηση 
Αντιδήμαρχος κ. Φερεντίνος Σπυρίδων

Θέμα 11ο:
Λήψη απόφασης για την καταρχήν δωρεά παραχώρηση χρήσης χρήσης και κυριότητας οικοπέδου της δημοτικής κοινότητας Τρικορύφου , για την κατασκευή Γηροκομείου και Κέντρου Αποκατάστασης .

Εισήγηση:
Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος Παρασκευάς

Θέμα 12ο: :
Ορισμός εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) LEADER (ΤΑΠΤοΚ- ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ) του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 κα Σταμάτη Πηνελόπη


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
17η Ειδική Συνεδρίαση και 18η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 17η Ειδική Συνεδρίαση και 18η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.