Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων

 Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων 



Συστήθηκε η νέα τριμελής επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων του Δήμου Σουλίου η οποία θα αποτελείται από:

Τον εκάστοτε αρμόδιο Αντιδήμαρχο, με αναπληρωτή του τον νόμιμα αναπληρούντα αυτόν.
Τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου της κάθε Κοινότητας, στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας εντοπίζονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα,
Τον Δημοτικό Υπάλληλο Γ. Π. , ΠΕ7 Περιβαλλοντολόγων, και αναπληρωτή του την Δημοτική Υπάλληλο Ε. Β. , ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Έργο της επιτροπής, είναι η μέριμνα για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον, η επιτροπή έχει την ευθύνη συγκρότησης συνεργείων από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στο χειρισμό παραγωγικών ζώων, προκειμένου να προχωρούν στην περισυλλογή των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.

Τα ζώα που περισυλλέγονται θα οδηγούνται στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση, θα σημαίνονται με ενώτια, θα καταχωρούνται στο μητρώο της εκμετάλλευσης και στην Κτηνοτροφική Βάση Δεδομένων και θα βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση.

Όπου κριθεί απαραίτητο για την εκτέλεση του έργου από την επιτροπή θα ζητηθεί η συνδρομή ιδιώτη κτηνιάτρου ή γεωπόνου, ελλείψει μόνιμου προσωπικού αντίστοιχης ειδικότητας στον Δήμο Σουλίου.

Αν διαπιστωθεί από τη σήμανση των ζώων που περισυλλέγονται ότι έχουν ιδιοκτήτη, εφόσον μετά την παρέλευση δέκα ημερολογιακών ημερών από την περισυλλογή τους, ο ιδιοκτήτης τους δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, περιέρχονται στην περιουσία του Δήμου.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αιτηθεί την επιστροφή τους εντός του δεκαημέρου, τα ζώα επιστρέφονται, αφού ο ιδιοκτήτης τους καταβάλλει στο Δήμο 10 € ανά ημέρα διατήρησης κάθε ζώου στην κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Στον ιδιοκτήτη ανεπιτήρητου παραγωγικού ζώου που τακτοποιείται από τη σήμανση του ζώου, επιβάλλονται πρόστιμα, δηλαδή 50 € ανά ζώο για αιγοπρόβατα και 150 € ανά ζώο για βοοειδή. Το πρόστιμο βεβαιώνεται από την τριμελή επιτροπή, ενώ επιβάλλεται και εισπράττεται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου

Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων  Δήμος Σουλίου : Nέα επιτροπή παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.