Το επικίνδυνο Λεοντόψαρο εντοπίστηκε σε παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το επικίνδυνο Λεοντόψαρο εντοπίστηκε σε παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δυστυχώς, όπως αναμενόταν άλλωστε, μας επισκέφθηκε ένας φίλος από την μεγάλη παρέα των λεσεψιανών μεταναστών, το Λεοντόψαρο ή Λιονταρόψαρο (Petrois miles)
Το συγκεκριμένο βίντεο το αλίευσα από φίλο και είναι από την παραλία Κόκκινος βράχος στον κόλπο της Πλαταριάς
Προφανώς οι εκτεταμένες θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προσέλκυσαν το συγκεκριμένο ψαράκι όπου τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στις θάλασσες της Μεσογείου από τους Ινδό-Ειρηνικούς Ωκεανούς.
Το ελκυστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο και επεμβατικό αυτό είδος είναι ένας κορυφαίος θηρευτής και μια καταστροφή για το οικοσύστημα
Οι άκανθες που φέρει στην ράχη είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης.
Αν και σπάνια έχει αναφερθεί θάνατος από το τσίμπημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή Σίγουρα δεν χρειάζεται πανικός είτε σε τσίμπημα είτε στην παρατήρηση του, απλά προσοχή.
Σε περίπτωση τσιμπήματος το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι αφαίρεση αγκαθιών που μπορεί να έχουν καρφωθεί στο δέρμα του θύματος με τη χρήση τσιμπίδας, απολύμανση της περιοχής και άμεση βύθιση της πληγείσας περιοχής σε πολύ ζεστό νερό (όσο πιο ζεστό μπορεί να αντέξει αυτός που έχει τσιμπηθεί) για 30 με 90 λεπτά. Καθώς το δηλητήριο είναι πρωτεϊνικής φύσης, η θερμότητα εξουδετερώνει την ισχύ του. Επίσης, καλό είναι το θύμα να πάρει αντι-ισταμινικά και ισχυρά παυσίπονα φάρμακα και να εξετάζεται για συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης και σοκ. Αν και ο πόνος είναι πολύ έντονος, δεν είναι γνωστές μέχρι σήμερα περιπτώσεις θανάτου άμεσα από τσιμπήματα λεοντόψαρου, αλλά από αλλεργικές αντιδράσεις στο δηλητήριο που δεν αντιμετωπίστηκαν ιατρικά. Ορισμένοι ειδικοί συστήνουν την χρήση αντισταμινικών και αντιφλεγμονώδη, ειδικά εάν τα κέντρα ιατρικής περίθαλψης είναι μακριά. Αυτά τα φάρμακα θα μειώσουν τον πόνο αλλά θα μειώσουν επίσης τη διόγκωση που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει περισσότερη βλάβη σε αρτηρίες, φλέβες ή άλλες περιοχές.
Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αναφορά σε παρουσία του, από Λευκάδα και πάνω, είχε γίνει μόνο στην Κέρκυρα!
Τέλος για να μην τα βάψουμε όλα μαύρα θα σας πω και ένα ευχάριστο! Είναι εξαιρετικά γευστικό αν απομακρύνεις τις άκανθες του.
Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει ανάλογη ενημέρωση και αναφορά θα παρακαλούσα τα μέσα ενημέρωσης και τις αρχές (έχω φίλους) να ενημερώσουν τον κόσμο γιατί μπορεί κάποιοι να μην γνωρίζουν!

Με εκτίμηση,
Ι.Μιττάκος Ιχθυολόγος


Το επικίνδυνο Λεοντόψαρο εντοπίστηκε σε παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Το επικίνδυνο Λεοντόψαρο εντοπίστηκε σε παραλία της Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 30, 2024 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Δημητρίου, δεν έχασες την ευκαιρία να "διαφημίσεις" παραλία θερινής επιχείρησης. Δεν μπορούσες να αφήσεις το άρθρο γενικό, έστω αναφέροντας το χωριό και όχι παραλία συγκεκριμένης επιχείρησης; Ή μήπως δεν σε κέρασαν όταν είχες πάει τελευταία φορά για μπάνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.