Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απόφαση της πλειονότητας των μελών της Φιλαρμονικής για την ακύρωση της ετήσιας συναυλίας της. Επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους πολίτες ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διοργάνωση της εκδήλωσης, παράλληλα με τις άλλες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την έκταση του Δήμου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2024.
Για εμάς ο πολιτισμός είναι συμπερίληψη και αλληλεπίδραση εμπειριών από διαφορετικές εκδηλώσεις. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να συνυπάρχουν στον ίδιο ευρύτερο χώρο και στο ίδιο χρονικό πλαίσιο ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο η μία τροφοδοτεί την άλλη και οι βιωματικές εμπειρίες πολλαπλασιάζονται. Όπου το μοντέλο αυτό δοκιμάστηκε, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Παρά ταύτα, όταν αντιληφθήκαμε την αρνητική αντίδραση μέρους των μελών της Φιλαρμονικής, προσπαθήσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις σε άλλο κατάλληλο χώρο, χωρίς αποτέλεσμα εξαιτίας τεχνικών λόγων, που σχετίζονταν με τη δυσκολία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό, στις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αναβληθεί η εκδήλωση «Φεστιβάλ Καντίνας» γιατί είχαν αναληφθεί οι σχετικές δεσμεύσεις και ούτως ή άλλως όπως αποδείχθηκε ήταν μια απολύτως επιτυχημένη εκδήλωση, που «αγκαλιάστηκε» από χιλιάδες συμπατριώτες και επισκέπτες, που έδωσαν πνοή στην πόλη μας το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Θεωρούμε ότι η αντίδραση της πλειονότητας των μελών της Φιλαρμονικής ήταν υπερβολική αλλά την κατανοούμε στο πλαίσιο του ζήλου που επιδεικνύουν. 
Αδίκησε πρώτα απ΄ όλα τους ίδιους αφού τους στέρησε τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο, τις προσπάθειες και τους κόπους που καταβάλλουν αφιλοκερδώς και για τα οποία όλοι μας τους ευχαριστούμε θερμά. 
Η Δημοτική Αρχή, έχει ήδη αρχίσει από φέτος την προσπάθεια αύξησης των πόρων που διατίθενται για την στήριξη της Φιλαρμονικής (αγορά και συντήρηση μουσικών οργάνων, προμήθεια ιματισμού, μετακινήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις, χρηματοδότηση εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων κ.α.).
Φυσικά, δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από το ύψος της χρηματοδότησης, όσο και από την ταχύτητα διεκπεραίωσης των σχετικών διαδικασιών. 
Δηλώνουμε όμως ότι είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας, η οποία είχε να αντιμετωπίσει – μεταξύ άλλων – τη χρόνια αδράνεια και αδιαφορία για την κάλυψη των αναγκών της Φιλαρμονικής, αλλά και την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Δεσμευόμαστε ότι αυτή η προσπάθεια θα κλιμακωθεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με τα μέλη της Φιλαρμονικής, αφού η αναγνώριση της προσφοράς τους είναι δεδομένη.
Καλούμε τα μέλη της Φιλαρμονικής να επανεξετάσουν την απόφασή τους και να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της συναυλίας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει την προσπάθεια που καταβάλλουν και τα άρτια αποτελέσματα αυτής. 
Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι η υποστήριξη προς τις δράσεις της Φιλαρμονικής θα συνεχιστεί και θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΚΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2024 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Σωστή η δημοτική αρχή. Έπρεπε η φιλαρμονική να κάνει τη συναυλία πάνω στα βράχια παράλληλα με τη μουσική εκδήλωση από το φεστιβάλ. Αυτή θα ήταν φοβερή εμπειρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διπροσωπία του δήμου σε όλο το μεγαλείο της!!! Για την ανικανοτητά του να κάνει κάτι σωστά φταίνε πάντα οι άλλοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ερώτημα είναι το εξής. Ενημερώθηκε η φιλαρμονική έγκαιρα ότι η συναυλία αυτή θα γινόταν στον ίδιο χώρο με το φεστιβάλ καντίνας όπου οι δύο εκδηλώσεις δεν έχουν καμία συνάφεια μεταξύ τους, ή έγινε κάποιο λάθος στην ημέρα ή στον χώρο; Πάντως όπως και να έχει νομίζω ότι υπήρξε μια αστοχία, η οποία σημαίνει ότι στον Δήμο ίσως να μην υπάρχει η οργάνωση που πρέπει και σταματάω εδώ για να μην οξύνω περισσότερο την ήδη οξυμένη κατάσταση και τέλος αν όντως έγινε ένα λάθος νομίζω οτι μια παραδοχή θα ήταν το καλύτερο για όλους και μια κόντρα Δήμου Φιλαρμονικής φυσικά πρέπει να αποφευχθεί!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.