Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο Βασίλης Γιόγιακας

Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο Βασίλης Γιόγιακας


Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης στοχεύει στην ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Περιλαμβάνει μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, την προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, ήταν εισηγητής του νομοσχεδίου. 
Ο κ. Γιόγιακας τόνισε ότι το νέο πλαίσιο προστασίας για τις εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει τον υγιή ανταγωνισμό. 
Επίσης, επισήμανε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου επιλύουν καθυστερήσεις στους Αναπτυξιακούς Νόμους του 2011 και 2016 και διευθετούν προβλήματα που επηρεάζουν την τοπική κοινωνία, ειδικά με την επικείμενη κατάργηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σε νέο φορέα.
Ο κ. Γιόγιακας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο εισάγει ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας για τις εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη που συνεργάζονται μεταξύ τους (εργαζόμενους, προμηθευτές, πελάτες, πιστωτές και δημόσιες υπηρεσίες). 
Αυτό το πλαίσιο στηρίζει μεσοπρόθεσμα την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνει τον υγιή ανταγωνισμό. 
Για το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, ο κ. Γιόγιακας ανέφερε ότι οι διατάξεις που αφορούν τις επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει προτάσεις στους Αναπτυξιακούς Νόμους του 2011 και 2016 επιλύουν καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη δυνατότητα να αξιοποιούν το κίνητρο φορολογικής απαλλαγής, κάτι που έχει επιπτώσεις στα οικονομικά τους αποτελέσματα.
Επιπλέον, οι διατάξεις που αφορούν την επικείμενη κατάργηση του ΝΠΔΔ “Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας” και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην “Ανώνυμη Εταιρεία Φορέας Π.Ε.Λ Αναπτυξιακή ΟΤΑ” επιλύουν εκκρεμότητες που προκαλούν μια σειρά προβλημάτων και στην τοπική κοινωνία.
Ο κ. Γιόγιακας ζήτησε την υπερψήφιση του σχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι με τις παρούσες διατάξεις εισάγεται ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας για τις εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη που συνεργάζονται μεταξύ τους, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνοντας τον υγιή ανταγωνισμό.
Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο Βασίλης Γιόγιακας Εισηγητής του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.