Ακυρώνεται η συναυλία της Φιλαρμονικής, λόγω καντινών και λάθους προγραμματισμού από το Δήμο Ηγουμενίτσας

Ακυρώνεται η συναυλία της Φιλαρμονικής, λόγω καντινών και λάθους προγραμματισμού από το Δήμο Ηγουμενίτσας


Σε ένα ακόμα δείγμα ανεπάρκειας και αδιαφορίας, η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας οδήγησε στην ακύρωση της πολυαναμενόμενης ετήσιας καλοκαιρινής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Δήμου που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 21 Ιουλίου. 
Παρά τις επίμονες προσπάθειες των μουσικών και των γονέων των μικρών μαθητών, η δημοτική αρχή επέλεξε να παραχωρήσει τον χώρο της συναυλίας στο "Φεστιβάλ Καντίνας", αδιαφορώντας για τον προγραμματισμό και τον κόπο που απαιτείται για μια τέτοια εκδήλωση. 
Αυτή η απόφαση όχι μόνο υποτιμά την πολύχρονη παράδοση της Φιλαρμονικής, αλλά καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού και οργάνωσης από την πλευρά του Δήμου.
Η αδυναμία του Δήμου να εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο για την πραγματοποίηση της συναυλίας φανερώνει την έλλειψη προγραμματισμού και σεβασμού προς μια παράδοση που μετρά 64 χρόνια. 
Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η φιλαρμονική και οι προσπάθειες των εθελοντών μουσικών υποτιμούνται σε τέτοιο βαθμό από την ίδια τη δημοτική αρχή.

Διαβάστε την ανακοίνωση των μουσικών και των γονέων μουσικών της Φιλαρμονικής:
Με μεγάλη μας λύπη και μετά από συνάντηση των Μουσικών της Φιλαρμονικής με τους γονείς των μικρών μαθητών χθες το βράδυ αποφασίστηκε η ΑΚΥΡΩΣΗ της ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ...
Η ακύρωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παραχώρησης του χώρου της συναυλίας στο "Φεστιβάλ Καντινας" που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας. Δυστυχώς δύο εκδηλώσεις δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο,
διότι ο χώρος που απομένει είναι ελάχιστος για την πραγματοποίηση της συναυλίας της Φιλαρμονικής.
Πρέπει να τονίσουμε ότι η καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής ήταν προγραμματισμένη από την αρχή του έτους και ήταν η αρχή της μουσικής εβδομάδας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα ανέφερε ξεκάθαρα για την Κυριακή 21 Ιουλίου την συναυλία της Φιλαρμονικής στον συγκεκριμένο χώρο, η παράλληλη εκδήλωση ήταν εμβόλιμη και εκτός προγράμματος.Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι μια εκδήλωση της φιλαρμονικής από μια λιτανεία μέχρι την ετήσια συναυλία της, προϋποθέτει πολλές ώρες πρόβας και κόπου για ένα άρτιο αποτέλεσμα που πρέπει να είναι σεβαστό απ' όλους τους εμπλεκόμενους.
Χθες το βράδυ μας επισκέφθηκε στην φιλαρμονική ο κ. Δήμαρχος και μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συμφωνία να ανοίξει λίγο ακόμα ο χώρος , αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να πραγματοποιηθεί μια ετήσια συναυλία Φιλαρμονικής με όλες τις σωστές προδιαγραφές που απαιτούνται, για να απολαύσουν οι πολίτες της πόλης μας μια μουσική βραδιά δίπλα στην θάλασσα.
Μην ξεχνάμε ότι η Φιλαρμονική της πόλης μας φέτος κλείνει τα 64 χρόνια από την ίδρυση της και χρειάζεται τον απαιτούμενο σεβασμό...
Το κείμενο συνυπογράφουν οι μουσικοί & οι γονείς των μικρών μουσικών.

Με εκτίμηση,
οι εθελοντές μουσικοί
της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ακυρώνεται η συναυλία της Φιλαρμονικής, λόγω καντινών και λάθους προγραμματισμού από το Δήμο Ηγουμενίτσας Ακυρώνεται η συναυλία της Φιλαρμονικής, λόγω καντινών και λάθους προγραμματισμού από το Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.