Απόφαση λήξης δικαστικών διενέξεων μεταξύ ΔΣ και υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Απόφαση λήξης δικαστικών διενέξεων μεταξύ ΔΣ και υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Με μια αμφιλεγόμενη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας αποφάσισε τη λήξη των δικαστικών διενέξεων με τους εργαζομένους της, βασισμένη στη γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Δημοσθένη Φλίνδρη, παρακάμπτοντας την εισήγηση της δικηγόρου της υπηρεσίας, κας Ελένης Χρήστου.

Συγκεκριμένα:
Στις 27 Φεβρουαρίου 2024, η έμμισθη δικηγόρος της ΔΕΥΑΗ, κα Ελένη Χρήστου, παρουσίασε αναλυτικά το νομικό πλαίσιο και τις κινήσεις που είχαν γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, προτείνοντας έναν συγκεκριμένο χειρισμό των υποθέσεων. Παρά την εμπεριστατωμένη εισήγησή της, το Διοικητικό Συμβούλιο αγνόησε τις προτάσεις της.
Αντ' αυτού, φάνηκε να επηρεάζεται από την εισήγηση της αντιδίκου και δικηγόρου των εργαζομένων, κας Δήμητρας Κολιούση, η οποία πρότεινε την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Η κα Κολιούση υπογράμμισε την ανάγκη για συμβιβασμό και την αποφυγή περαιτέρω δικαστικών διενέξεων, κάτι που φάνηκε να βρίσκει σύμφωνο το ΔΣ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναθέσει τη γνωμοδότηση σε τρίτο δικηγόρο, τον κ. Δημοσθένη Φλίνδρη (με επιστημονική κατάρτιση σε εργασιακά-ασφαλιστικά θέματα, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΗ), ο οποίος τυχαίνει να είναι αδερφός του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΗ.
Ο κ. Φλίνδρης γνωμοδότησε υπέρ της εξωδικαστικής επίλυσης των διενέξεων, προτείνοντας συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για την επίτευξη ενός συμβιβασμού.
Στις 15 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ, παρά το γεγονός ότι θα ζημιωθεί η υπηρεσία, αποφάσισε να αποδεχτεί τη γνώμη του κ. Φλίνδρη και να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο του ΔΣ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη λήξη των δικαστικών διενέξεων με τους εργαζομένους.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας να λήξει τις δικαστικές διενέξεις με τους εργαζομένους, βασισμένη στη γνωμοδότηση του κ. Δημοσθένη Φλίνδρη, μπορεί να φαίνεται ως λύση στις άμεσες διαμάχες, αλλά οι οικονομικές επιπτώσεις για την υπηρεσία σε βάθος χρόνου αναμένεται να είναι σημαντικές.
Η επιλογή του ΔΣ να παρακάμψει την εμπεριστατωμένη εισήγηση της δικηγόρου της υπηρεσίας, κας Ελένης Χρήστου, και να βασιστεί σε τρίτο δικηγόρο, εγείρει ερωτήματα για τη διαφάνεια της διαδικασίας, ειδικά όταν ο δικηγόρος αυτός είναι αδερφός του αντιπροέδρου του ΔΣ.

Κάθε οικονομική επιβάρυνση που θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΗ, ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση του νερού και η ΔΕΥΑΗ θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο της διαχείρισης των οικονομικών επιπτώσεων αυτής της απόφασης.
Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η απόφαση θα επιφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη ή αν θα αφήσει την υπηρεσία να αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες στο μέλλον.
Απόφαση λήξης δικαστικών διενέξεων μεταξύ ΔΣ και υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Απόφαση λήξης δικαστικών διενέξεων μεταξύ ΔΣ και υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.