Απογοήτευση του καλλιτέχνη Τάσου Σιδηρόπουλου από τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας

Απογοήτευση του καλλιτέχνη Τάσου Σιδηρόπουλου από τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας


Ο καλλιτέχνης Τάσος Σιδηρόπουλος, γνωστός για τα ξύλινα γλυπτά που έχει δημιουργήσει και τοποθετήσει στον ποδηλατόδρομο της Ηγουμενίτσας, εξέφρασε την απογοήτευσή του από τη δημοτική αρχή μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα. 
Ο κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος προσέφερε τα έργα του δωρεάν στην πόλη, δήλωσε ότι η εγκατάλειψη και η έλλειψη φροντίδας των γλυπτών από τους αρμόδιους του Δήμου τον οδήγησαν στο να σταματήσει την εθελοντική του προσφορά.
Στην ανάρτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά: 
"Έλεγα κάποτε: θα δημιουργώ και θα προσφέρω έργα ΔΩΡΕΑΝ, στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να απογοητευτώ. Αυτή η στιγμή έφτασε." 
Ο καλλιτέχνης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους υπεύθυνους του Δήμου, σημειώνοντας ότι αναγκάζεται να ζητιανεύει για τα αυτονόητα και ότι τα έργα πρέπει να έχουν συνεχή φροντίδα για να απολαμβάνονται από τον κόσμο.
Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ένα γλυπτό δελφινιού που, όπως δήλωσε, παραμένει έτοιμο αλλά αναξιοποίητο εδώ και δύο χρόνια. 
Ο κ. Σιδηρόπουλος προειδοποίησε ότι αν τα έργα του δημιουργούν πρόβλημα στη δημοτική αρχή, μπορεί να τα απομακρύνει άμεσα. "Σε μια ώρα το πολύ 'κατεβαίνουν' όλα και εξαφανίζονται. Και έχετε το κεφαλάκι σας ήσυχο κι από μένα κι από τα έργα μου. Ευτυχείτε...", κατέληξε στην ανάρτησή του.


Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Σιδηρόπουλου:
"Έλεγα κάποτε: θα δημιουργώ και θα προσφέρω έργα ΔΩΡΕΑΝ, στην Ηγουμενίτσα, μέχρι να απογοητευτώ. Αυτή η στιγμή έφτασε. Οι φωτογραφίες είναι από την σημερινή μου επισκεψη. Εγκατάλειψη. Βαρέθηκα να γίνομαι κάθε τόσο επαίτης (ζητιάνος) στον κάθε υπεύθυνο του Δήμου για τα αυτονόητα. Τα έργα κύριοι για να τα απολαμβάνει ο κόσμος, πρέπει να έχουν συνεχή φροντίδα. Θέλει μήπως κάποιος να μου πει, αν έκανε κάτι για τα έργα από την τοποθέτηση τους και μετά. Που κι αυτήν την τοποθετηση εννοώ, εγώ την έκανα με φίλους. Θέλει μήπως κάποιος να μου απαντήσει, πάντα τους υπεύθυνους του Δήμου ρωτώ, τι τύχη έχει, το έτοιμο έργο, το δελφίνι, που εδώ και δύο χρόνια περιμένει να πάρει την θέση του; Αν σας δημιουργούν πρόβλημα αυτά τα έργα, πείτε το. Η λύση είναι απλή. Σε μια ώρα το πολύ "κατεβαίνουν" όλα και εξαφανίζονται. Και έχετε το κεφαλάκι σας ήσυχο κι από μένα κι από τα έργα μου. Ευτυχείτε..."

Απογοήτευση του καλλιτέχνη Τάσου Σιδηρόπουλου από τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Απογοήτευση του καλλιτέχνη Τάσου Σιδηρόπουλου από τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.