Με μεγάλη επιτυχία Στέφθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα

Με μεγάλη επιτυχία Στέφθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα




Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενίτσας ‘Άπειρος’, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας XCO-XCC-XCE στην Ηγουμενίτσα στις 21-23 Ιουνίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα και έλαβαν μέρος πάνω από 42 σύλλογοι με 210 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ο στόχος που επετεύχθη, ήταν να συνδυαστεί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός και παράλληλα να προβληθεί τουριστικά η πόλη.

Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο γεμάτο ποδήλατο, στο οποίο τόσο οι ποδηλάτες, όσο και οι θεατές απόλαυσαν τη φύση και τους αγώνες. Η διοργάνωση φρόντισε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές του τόπου, αφού οι αγωνιστικές διαδρομές περιλάμβαναν το δασύλλιο, το κάστρο, την πλατεία Δημαρχείου και την παραλία της πόλης.

Αγωνίσματα – Κατηγορίες

Ποδηλάτες όλων των ηλικιών αγωνίστηκαν στις παρακάτω διαδρομές:
XCC (Cross Country Short Circuit) Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων
XCO (Cross Country Olympic) Μάστερ Ανδρών, Μάστερ Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων
XCE (Cross Country Eliminator) Ανδρών 17+, Γυναικών 17+, Μάστερ Ανδρών, Μάστερ Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων.

Παρασκευή 21 Ιουνίου
Την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος διεξάγησαν οι προκριματικές σειρές όλων των κατηγοριών και οι αγώνες Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων και Παγκορασίδων στη μικρή διαδρομή (XCC) διάρκειας ως 30 λεπτά. Η εκκίνηση έγινε στην πλατεία Δημαρχείου και η διαδρομή ήταν 1700 μέτρα. Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε η απονομή των επάθλων στο Αστικό Αλσύλλιο της πόλης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΤΡΙΤΣΗ – Π.Ο ΡΟΔΗΛΙΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΕΥΡΑΚΗ – ΚΩΑΚΟΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΣΑΜΑΡΑ – ΚΩΑΚΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΔΥΛΑΚΗΣ – ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΓΛΙΑΣ – ΠΣ. ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΡΠΑΣ – ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΣΜΕΝΑΚΗ – ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΚΑΝΗ – ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ – ΠΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΡΓΚΑΣ – Π.Ο. ΒΕΛΟΣ
ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ – ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σάββατο 22 Ιουνίου
Τη δεύτερη μέρα του πρωταθλήματος στο Αστικό Αλσύλλιο της πόλης έλαβε χώρα η ορεινή διαδρομή Olympic για τα παιδιά, τις κορασίδες, όλα τα ηλικιακά γκρουπ των επαγγελματιών γυναικών και ανδρών. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την πλατεία Δημαρχείου και ολοκλήρωσαν μία διαδρομή 3900 μέτρων με συνολική διάρκεια έως 60 λεπτά. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελείται από μία κυκλική διαδρομή και το μήκος των στροφών κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 6 χλμ.

Οι απονομές των επάθλων πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου της Ηγουμενίτσας.

Περιμένουμε ακόμα τα επίσημα αποτελέσματα των νικητών από την Ομοσπονδία.

Κυριακή 23 Ιουνίου
Η τελευταία μέρα του πρωταθλήματος ξεκίνησε με τον προκριματικό γύρο Eliminator με τις Παγκορασίδες και έπειτα με Παμπαίδες, Κορασίδες, Παίδες, Μάστερ Γυναίκες, Μάστερ Άνδρες, Γυναίκες 17+ (Elite/U23/Junior) και Άνδρες 17+ (Elite/U23/Junior). Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ημιτελικοί και οι τελικοί αγώνες.

Το συγκεκριμένο αγώνισμα διεξάγεται ανά τετράδες και ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να αποκλείσει τους αντιπάλους του μέχρι να φτάσει στην τελική τετράδα, όπου οι κορυφαίοι 4 αθλητές συναγωνίζονται μεταξύ τους για τις θέσεις 1 έως 4.

Το αγώνισμα του Cross Country Αποκλεισμού πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας σε μία διαδρομή 740 μέτρων και τα έπαθλα απονεμήθηκαν στην Παραλία της Ηγουμενίτσας στη Ζώνη Εκκίνησης/Τερματισμού.

Έπαθλα
Ο Πρωταθλητής Ελλάδας της κάθε κατηγορίας παρέλαβε τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας. Επίσης, οι τρεις πρώτοι νικητές και νικήτριες της κάθε κατηγορίας πήραν μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα. Τέλος, έγινε ξεχωριστή απονομή επάθλων στους τρεις καλύτερους ποδηλατες κάθε ηλικιακής υποκατηγορίας των Μάστερ Ανδρών (30-39, 40-49, 50+). 

Όλοι θέλουμε να συγχαρούμε τους ποδηλάτες μας, που συμμετείχαν στο αγωνιστικό τριήμερο, για τη σκληρή τους προσπάθεια, καθώς και τους προπονητές τους για την αρωγή τους. Επίσης, τα καλύτερα λόγια θα πρέπει να ειπωθούν για τον Δήμο Ηγουμενίτσας και την Αστυνομική Διεύθυνση, που συνέβαλαν στη σωστή διεξαγωγή των αγώνων με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μία διαφήμιση για την αγωνιστική ποδηλασία.
Με μεγάλη επιτυχία Στέφθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα Με μεγάλη επιτυχία Στέφθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.