Πανεπιστημιακό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου λόγω.. απογευματινών!

Πανεπιστημιακό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου λόγω..
 απογευματινών!




Την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Χειρουργείου υπέβαλλε ο Νευροχειρουργός, Διευθυντής ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Δημήτρης Παχατουρίδης.

Η παραίτηση έρχεται ως αποτέλεσμα της απόφασης για μείωση των πρωινών χειρουργείων για το διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου και αύξηση των απογευματινών που αποφασίστηκαν από τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η αντίδραση του κ. Παχατουρίδη είναι η πρώτη που καταγράφεται επίσημα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείων υπέβαλλε εγγράφως την παραίτησή του αναφέροντας σε αυτή και τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

«Στην ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία αναφέρεται σαφώς ότι αυτά λειτουργούν και οργανώνονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου μετά από τεκμηριωμένη εισήγησης της Επιτροπής Χειρουργείου, καθορίζονται οι τομείς και τα τμήματα/ κλινικές όπου είναι δυνατή η λειτουργία της διαδικασίας και ο προγραμματισμός αυτής. Αν και στην τελευταία σας απόφαση αναφέρεται και σχετική εισήγηση της επιτροπής χειρουργείου αυτή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την αύξηση των ημερών και αιθουσών που αποφασίσατε.

Δεν είναι δυνατόν ως Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου να προτείνω μετά από διευρυμένη σύσκεψη με τους Διευθυντές των χειρουργικών κλινικών και τομέων, μείωση των χειρουργικών τραπεζιών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για να είναι δυνατή η χορήγηση αδειών στους εργαζόμενους και την ίδια στιγμή να κατανοήσω την αύξηση των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

Ως εκ τούτου σας δηλώνω την αδυναμία μου να λειτουργήσω μόνο ως εκτελεστικό όργανο αποφάσεων που δεν μπορώ να κατανοήσω και να στηρίξω και παρακαλώ να κάνετε δεκτή την παραίτησή μου» αναφέρει ο κ. Παχατουρίδης.

Την ώρα λοιπόν που έχει παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου προκαλεί αίσθηση η ανακοίνωση από την ΔΑΚΕ Εργαζομένων η οποία απαντά στις καταγγελίες της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών για τη μείωση των πρωινών και την αύξηση των απογευματινών χειρουργείων, καθώς υποστηρίζει ότι πρόκειται για «ανέκδοτο».

«Έχει η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας αποδείξεις για τα πρωινά χειρουργεία που κόβονται; Αν ναι ας τις καταθέσει στον Εισαγγελέα γιατί όντως πρόκειται για μέγα σκάνδαλο. Αν όμως δεν έχει, είναι το λιγότερο εκ του πονηρού να χρησιμοποιεί την προσαρμογή των λειτουργιών του ΠΓΝΙ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών αδειών του Προσωπικού (αυτό γίνεται από ιδρύσεως του ΠΓΝΙ), χωρίς φυσικά να τίθεται στο οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου.

Γιατί η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας τεχνηέντως συσχετίζουν την πρωινή λειτουργία με την λειτουργία των απογευματινών; Τα απογευματινά είναι μια παράλληλη λειτουργία που όσοι εκ των Εργαζομένων επιθυμούν, συμμετέχουν εκτός ωραρίου εργασίας. Πως λοιπόν η απογευματινή λειτουργία επηρεάζει την πρωινή; Πραγματικά θα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος οι αποδείξεις των όσων ισχυρίζεται η Α.Σ.Υ. και ο κ. Πρέντζας. Αυτές ας μας παρουσιάσουν και όχι όσα φαντάζονται.» αναφέρει στην ανακοίνωση..

Προφανώς η απάντηση βρίσκεται στην παραίτηση του κ. Παχατουρίδη.

Πηγή epiruspost.gr
Πανεπιστημιακό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου λόγω.. απογευματινών! Πανεπιστημιακό: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου λόγω.. απογευματινών! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.