Μείωση του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Φιλιατών ζητά ο Δήμαρχος Βασ. Τζίγκος

Μείωση του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Φιλιατών ζητά ο Δήμαρχος Βασ. Τζίγκος


Ο Δήμαρχος Φιλιατών, Βασίλειος Τσίγκος, με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, αιτείται τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στον ακριτικό Δήμο Φιλιατών. Το αίτημα αυτό βασίζεται στην ανάγκη άρσης της συνεχιζόμενης αδικίας που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι πληρώνουν τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε τουριστικές περιοχές της Θεσπρωτίας, παρά τις σημαντικές διαφορές στα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα των περιοχών αυτών.
Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Φιλιατών αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές προκλήσεις, καθώς η περιοχή είναι ακριτική και δεν απολαμβάνει τα οφέλη που προσφέρει η τουριστική ανάπτυξη. Επιπλέον, ο ίδιος τονίζει την αναγκαιότητα για ενίσχυση της διατήρησης των παραδοσιακών οικιών στην περιοχή, καθώς παρατηρείται έντονη τάση εγκατάλειψης των κτισμάτων αυτών και άρα η ερημοποίηση των τοπικών κοινοτήτων. Η διατήρηση των παραδοσιακών οικιών αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Δήμου και συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας.
Ο Βασίλειος Τσίγκος προτείνει ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους κατοίκους να παραμείνουν στην περιοχή και να επενδύσουν στη συντήρηση και ανακαίνιση των παραδοσιακών τους οικιών. Παράλληλα, θα αποτελούσε ένα μέτρο οικονομικής ανακούφισης, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία και την οικονομία. Η πρόταση αυτή έχει σκοπό να αντισταθμίσει τις ανισότητες και να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ακριτική αυτή περιοχή.
Με την επιστολή του, ο Δήμαρχος Φιλιατών ζητά την κατανόηση και τη στήριξη του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και να εφαρμοστούν πολιτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Φιλιατών.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Φιλιατών ζητά ο Δήμαρχος Βασ. Τζίγκος Μείωση του ΕΝΦΙΑ στο Δήμο Φιλιατών ζητά ο Δήμαρχος Βασ. Τζίγκος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.