Πρεβεζάνοι (!!!) στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Ηγουμενίτσας

Πρεβεζάνοι (!!!) στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Ηγουμενίτσας



Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΑΔΑ: ΡΑΜ74653ΠΩ-ΑΤΙ) για τον διορισμό περιφερειακών συμβούλων από την Πρέβεζα στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της απόφασης (Α.Π. 3112.7-5/42585/2022/16-6-2022) όρισε τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευάγγελο Τσοβίλη ως τακτικό μέλος και τον Χρήστο Γούση ως αναπληρωτή, και οι δύο προερχόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η απόφαση του Υπουργείου βασίστηκε στις προτάσεις που υπέβαλε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Ηγουμενίτσα, ως μία από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, διαθέτει τον μεγαλύτερο λιμένα της Ηπείρου και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η απόφαση να διοριστούν περιφερειακοί σύμβουλοι από την Πρέβεζα, παρακάμπτοντας εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Ηγουμενίτσας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αντιπροσωπευτικότητα και τη δίκαιη εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Χρηστών.

Ίσως αυτό έγινε σκόπιμα, ενόψει της τροποποίησης του Master Plan του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και μετά από τις φωνές που ακούστηκαν, κυρίως από τον Θωμά Πιτούλη, κατά των σχεδίων του Grimaldi για την κατασκευή ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι. 
Κάτι που δεν θα έβρισκε αντίθετους τους εκπροσώπους της Πρέβεζας.

Είναι απογοητευτικό και άδικο οι αποφάσεις που αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας να λαμβάνονται από άτομα που δεν έχουν άμεση σχέση με την περιοχή. 
Η επιλογή περιφερειακών συμβούλων από την Πρέβεζα για θέσεις που θα έπρεπε να καταλαμβάνονται από τοπικούς εκπροσώπους της Θεσπρωτίας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θέτει υπό αμφισβήτηση τη δίκαιη και ισότιμη διαχείριση των λιμενικών υποθέσεων.

Η τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας, οι επαγγελματικοί και επιχειρηματικοί φορείς, καθώς και οι πολίτες, αξίζουν εκπροσώπηση που να κατανοεί τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιοχής. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι από την Πρέβεζα, όσο καταρτισμένοι κι αν είναι, δεν μπορούν να γνωρίζουν και να κατανοούν τις ειδικές ανάγκες της Ηγουμενίτσας όπως οι τοπικοί αντιπρόσωποι.

Η απόφαση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί και να τροποποιηθεί, με σκοπό την εξασφάλιση δίκαιης και ισότιμης εκπροσώπησης της Ηγουμενίτσας στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος.

Πρεβεζάνοι (!!!) στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Ηγουμενίτσας Πρεβεζάνοι (!!!) στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.