Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις




Την Τετάρτη 31 Ιουλίου και από τις 8 το πρωί θα είναι ανοικτή για νέες αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού Α21 , όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους, ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Ποιες αλλαγές έρχονται για το επίδομα παιδιού

Στο μεταξύ, σημαντικές αλλαγές έρχονται στο επίδομα παιδιού Α21, που θα επηρεάσουν πολλά νοικοκυριά στην Ελλάδα. Η νέα πολιτική του ΟΠΕΚΑ απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της χορήγησης του επιδόματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση των σχολικών απουσιών των παιδιών.

Μια μικρή αλλά κρίσιμη λεπτομέρεια μπορεί να φέρει τα άνω κάτω σε πολλά νοικοκυριά που λαμβάνουν το επίδομα. Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ πρόκειται να προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων και, αν δεν πληρούνται οι νέες προϋποθέσεις, η χορήγηση του επιδόματος θα παύσει να ισχύει. Αυτή η λεπτομέρεια αφορά στις απουσίες που κατέγραψε το παιδί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.