Προκαλεί ανησυχία η μείωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 Προκαλεί ανησυχία η μείωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



Η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων εκφράζει ανησυχία για τη μείωση του αριθμού φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, επισημαίνοντας τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Όπως σημειώνει, η φοιτητική κοινότητα στηρίζει διάφορους κλάδους όπως η διαμονή, η εστίαση και οι μεταφορές ενώ τονίζει ότι η μείωση των φοιτητών μπορεί να υποβαθμίσει τα πανεπιστημιακά τμήματα.

Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η αύξηση των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενοικίων, δυσκολεύοντας την εύρεση στέγης για πολλές κατηγορίες πολιτών.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Ένωση Ξενοδόχων προτείνει μέτρα όπως η ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων, η κατασκευή φοιτητικών κατοικιών μέσω ΣΔΙΤ, η προβολή της πόλης και του πανεπιστημίου, η παροχή κινήτρων στους φοιτητές, και η μείωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» και ο επικεφαλής της, Γιάννης Στέφος, αποδίδουν τη μείωση του φοιτητικού πληθυσμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα νομοθετήματα της κυβέρνησης. Με ανακοίνωσή τους επικρίνουν την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, «που απέκλεισε πολλούς μαθητές από την ανώτατη εκπαίδευση, προκαλώντας απώλεια περισσότερων από 900 θέσεων νέων φοιτητών στην Ήπειρο».

Αυτό – σημειώνεται στην ανακοίνωση- επηρέασε αρνητικά τμήματα όπως το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην Άρτα, όπου καλύφθηκαν μόνο 10 από τις 137 θέσεις.

Η παράταξη κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και υποστηρίζει ότι «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα ισχυρό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο δημόσιο πανεπιστήμιο, ανοιχτό στους νέους και τις οικογένειές τους».
Προκαλεί ανησυχία η μείωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων  Προκαλεί ανησυχία η μείωση των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.