Πρόεδρος της Αλβανίας για πρώτη φορά στο μνημείο των Τσάμηδων.. Κίνηση πρόκλησης

Πρόεδρος της Αλβανίας για πρώτη φορά στο μνημείο των Τσάμηδων.. Κίνηση πρόκλησης




Βούτυρο στο ψωμί της τσάμικης προπαγάνδας έβαλε ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Bajram Begaj κάνοντας κάτι που δεν είχε πράξει κανένας προκάτοχός του αλλά ούτε και κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιόδευσε την Δευτέρα στην περιοχή της Κονίσπολης, «στο νοτιότερο τμήμα της Αλβανίας» και κατευθύνθηκε μαζί με τον Δήμαρχο της περιοχής στο «Μνημείο» των Τσάμηδων, εκεί όπου κάθε χρόνο κάνουν σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν «την Γενοκτονία που υπέστησαν από τους Έλληνες».

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της γείτονος, με τον τρόπο αυτό έριξε νερό στο μύλο ακραίων εθνικιστικών στοιχείων και ανατροφοδότησε τα αιτήματα που θέτουν οργανώσεις των Τσάμηδων τόσο στην Αλβανία όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν ότι η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερους συμβολισμούς που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Μάλιστα καταγράφεται σε μία περίοδο όπου οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δεν διανύουν την καλύτερή τους περίοδο.

Το κόμμα των Τσάμηδων και ο «Πατριωτικός Σύλλογος Τσαμουριάς» ήδη πανηγυρίζουν για την συγκεκριμένη επίσκεψη αναφέροντας ότι η «πράξη του Προέδρου είναι ένα καλό παράδειγμα για όλους τους θεσμούς και τους πολιτικούς όσον αφορά την ιστορία και τις ζωές που θυσιάστηκαν» ενώ κάνουν ειδική μνεία στο γεγονός ότι «είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τίμησε την μνήμη των 2.900 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων και της εθνοκάθαρσης των Αλβανών της Τσαμουριάς».

Κατά τις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Bajram Begaj, δεσμεύτηκε να γίνει φωνή για αυτούς, να βρουν λύσεις μέσω της συνεργασίας σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγγυήθηκε τη στήριξή του για ανάπτυξη και ευημερία, τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων στους αρμόδιους θεσμούς. «Είναι συνταγματική ευθύνη», είπε ο Πρόεδρος Begaj, να βρίσκεται η Κονίσπολη στον χάρτη προσοχής των θεσμών, όπως κάθε άλλος δήμος».

       Πηγή  epiruspost.gr
Πρόεδρος της Αλβανίας για πρώτη φορά στο μνημείο των Τσάμηδων.. Κίνηση πρόκλησης Πρόεδρος της Αλβανίας για πρώτη φορά στο μνημείο των Τσάμηδων.. Κίνηση πρόκλησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 16, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.