ΔΑΚΕ/ΠΕ Θεσπρωτίας: Διορισμοί απαραίτητοι για στελέχωση και ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού……!

ΔΑΚΕ/ΠΕ Θεσπρωτίας: Διορισμοί απαραίτητοι για στελέχωση και ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού……!

 Η πρόσφατη ανακοίνωση των δέκα χιλιάδων (10.000) νέων διορισμών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2024-2025 αποτελεί μια ακόμα κυβερνητική προσπάθεια για κάλυψη των οργανικών κενών που υπάρχουν στα Δημόσια Σχολεία.
Θυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι διορισμοί ήταν από ελάχιστοι ως μηδενικοί (δεν ξεχνούμε τους 480 φωτογραφικούς, καθως και την διετή μισθολογική καθήλωση 16-17)!

 Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ έρχεται να μετατρέψει τις χιλιάδες θέσεις αναπληρωτών του κρατικού προϋπολογισμού που έθεταν σε λειτουργία τα δημοσια σχολεία της Ελλάδος σε μόνιμους διορισμούς προς όφελος των μαθητών και την λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης αποκαταστώντας τις αδικίες και την εργασιακή ανασφάλεια του παρελθόντος. 

 Αποδεικνύεται ότι χρειάζεται πολιτική βούληση και η σημερινή πολιτική ηγεσία το κάνει πράξη αυτό που δεν έκαναν οι προκάτοχοί της καθώς το θεωρούσαν "αυτονόητο" αλλά...δεν προχώρησαν στην κάλυψη των αναγκών του δημοσίου Σχολείου !

Την τελευταία πενταετία πραγματοποιήθηκαν (28.000) μόνιμοι διορισμοί στην δημόσια εκπαίδευση και μαζί με την πρόσφατη ανακοίνωση των δέκα χιλιάδων (10.000) νέων διορισμών θα ξεπεράσουν τις (38.000) τριάντα οκτώ χιλιάδες διορισμούς στην Αθμια και Βθμια Εκπαίδευση κάνοντας πράξη τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής όπου αναμένεται και η θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων.

Ο αγώνας για καλύτερη στελέχωση του δημοσίου σχολείου θα συνεχιστεί όπως και ο αγώνας για να αποκατασταθούν αδικίες του παρελθόντος και να παταχθεί η γραφειοκρατία και οι παθογένειες που δημιουργήθηκαν από δογματικές, αριστερές αντιλήψεις.

Οι αυξήσεις που δόθηκαν στους δημοσίους υπαλλήλους ( μετά από 15 χρόνια...) και η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι απόδειξη της μεγάλης προσπάθειας που θα συνεχιστεί για καλύτερες αμοιβές στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους και για "πάταξη" της ακρίβειας αλλά και του αγώνα βα ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

Ο δρόμος για την ευημερία των πολιτών της χώρας μας και της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων περνά από πολλές δύσκολες "μάχες" και εμπόδια που υψώνουν "οι εκφραστές του χθες και της τοξικότητας"...... όμως η πρόοδος πάντα νικά την οπισθοδρόμηση και την παρακμή !

ΔΑΚΕ/ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΑΚΕ/ΠΕ Θεσπρωτίας: Διορισμοί απαραίτητοι για στελέχωση και ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού……! ΔΑΚΕ/ΠΕ Θεσπρωτίας: Διορισμοί απαραίτητοι για στελέχωση και ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού……! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.