Θερινά σχολεία από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Θερινά σχολεία από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων




Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων και της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, διοργανώνει, με πρωτοβουλία του προέδρου του, καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη, τρία εξειδικευμένα θερινά σχολεία.

Ήδη, από την 1η Ιουλίου έως την 7η Ιουλίου, υλοποιείται το Θερινό Σχολείο “Parkinsons Disease and Movement Disorders”, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη και συμμετοχές εκπαιδευομένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα με το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει οργανωθεί και ένα πρόγραμμα περιηγήσεων, με σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την πόλη, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου (2 έως 7 Σεπτεμβρίου 2024) θα πραγματοποιηθεί το Θερινό Σχολείο “Microbiome in health and disease” στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Imperial College του Λονδίνου, με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Κατσάνο και ομιλητές από το Τμήμα Metabolism, Digestion and Reproduction (MDR) του επίτιμου καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής κ. Mark R. Thursz.

Στο τέλος του ίδιου μήνα (26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2024), ολοκληρώνεται ο κύκλος θερινών σχολείων του Τμήματος με το Θερινό Σχολείο “The limbic structures of the brain, from bench to bedside”, με επιστημονικά υπεύθυνο τον επ. καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τσάμη και καλεσμένο ομιλητή τον διάσημο νευροεπιστήμονα καθηγητή κ. Menno Witter.
Θερινά σχολεία από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θερινά σχολεία από την Ιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.