Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δευτέρα, ενάντια στο νόμο για την ψυχική υγεία

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δευτέρα, ενάντια στο νόμο για την ψυχική υγεία




Το ΔΣ της ΕΙΝΗ συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ την Δευτέρα 29/7, ημέρα ψήφισης στη βουλή του νομοσχεδίου που διαλύει και ιδιωτικοποιεί την Ψυχική Υγεία και την απεξάρτηση.

H σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως “Η κυβέρνηση φέρνει μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα νομοσχέδιο που από τη μια καταργεί τα ψυχιατρικά νοσοκομεία ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα δημοσίου, αποσπά τις ψυχιατρικές δομές των γενικών νοσοκομείων και τις εντάσσει στις ΥΠΕ και από την άλλη συγχωνεύει όλους τους φορείς της απεξάρτησης και τους ιδιωτικοποιεί. Είναι μια επίθεση που μετατρέπει την Ψυχική Υγεία και την απεξάρτηση σε εμπόρευμα που οδηγεί στον Καιάδα χιλιάδες θεραπευόμενους. Επιπλέον συρρικνώνει τις θεραπευτικές επιλογές για την απεξάρτηση περιορίζοντάς την στο φαρμακευτικό της σκέλος, μέσα από προγράμματα υποκατάστασης σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε, σε βάρος των δημόσιων και δωρεάν στεγνών προγραμμάτων”.

Στο ίδιο νομοσχέδιο η κυβέρνηση φέρνει δύο ακόμα μεγάλες επιθέσεις στο ΕΣΥ.

Η πρώτη είναι η επίταξη ιδιωτών γιατρών για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και η δεύτερη η καθημερινή εφημέρευση των νοσοκομείων στην Αττική.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν:

Την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ

Τη μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων

Την αύξηση των μισθών μας και την αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών των μνημονιακών χρόνων.

Τη μέρα της απεργίας διοργανώνεται απεργιακή συγκέντρωση 11πμ στην Περιφέρεια Ηπείρου
Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δευτέρα, ενάντια στο νόμο για την ψυχική υγεία Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τη Δευτέρα, ενάντια στο νόμο για την ψυχική υγεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.