Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για κρυφές κάμερες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανθεόν

Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για κρυφές κάμερες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανθεόν 


Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, κ. Σπύρο Υφαντή, αναφορικά με την ύπαρξη κρυφών καμερών στο πολιτιστικό κέντρο Πανθεόν. 
Η αρχική καταγγελία είχε υποβληθεί στις 8 Αυγούστου 2023.
Σε νέα επιστολή του κ. Υφαντή στις 2 Απριλίου 2024 προς την αρμόδια αντιδήμαρχο του πρώην ΠΝΔΔ ΠΑΚΠΠΟ κα Τσώτου και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, ο κ. Υφαντής θέτει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την νομιμότητα και τη διαχείριση αυτών των καμερών.
Ο ίδιος ζητάει να μάθει εάν υπάρχει σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρώην ΠΑΚΠΠΟ που επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου, ποιος εγκατέστησε τις κάμερες και με ποια άδεια, καθώς και ποιος είναι υπεύθυνος για τη διαχείρισή τους και πού αποθηκεύονται τα δεδομένα που καταγράφονται.
Ο κ. Υφαντής τονίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.2472, η μη γνωστοποίηση της ύπαρξης καμερών στην αρμόδια αρχή επιφέρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως ορίζεται στα άρθρα 20 και 22 του ίδιου νόμου. 
Επίσης, επισημαίνει ότι η τοποθέτηση καμερών σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται μόνο από δημόσιες αρχές, κατόπιν σχετικής άδειας και προϋποθέσεων, όπως αυτές προσδιορίζονται στο άρθρο 14 του Ν.3917/2011. Κατά κανόνα, η τοποθέτηση καμερών σε δημόσιο χώρο από ιδιώτες δεν επιτρέπεται.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων καταγγέλλει επίσης ότι, παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων πως η κάμερα που τοποθετήθηκε στο Πανθεόν είναι ψεύτικη, οι έρευνες απέδειξαν ότι οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες και ενεργές. 
Ακόμα, αναφέρει ότι μετά από οπτικό έλεγχο και αυτοψία που διενεργήθηκε από τον ίδιο και τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάσιο Βασίλειο στις 15 Φεβρουαρίου 2024, αποδείχθηκε η ύπαρξη και δεύτερης κάμερας σε διαφορετικό σημείο του χώρου.
Η υπόθεση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικότητας και την τήρηση της νομοθεσίας στους δημόσιους χώρους, με τον κ. Υφαντή να καλεί τις αρμόδιες αρχές να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.
Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για κρυφές κάμερες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανθεόν Ηγουμενίτσα: Καταγγελία για κρυφές κάμερες στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανθεόν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.