Τίμησαν τους πεσόντες συμπατριώτες μας στην Κύπρο

Τίμησαν τους πεσόντες συμπατριώτες μας στην Κύπρο



Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Ιουλίου 2024 στο Τ.Κ. Γαρδικίου του Δήμου Σουλίου μια σεμνή και λιτή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον πεσόντα Στρατιώτη Κελέση Παύλο και τον αγνοούμενο Στρατιώτη Κωνσταντίνου Ευάγγελο, οι οποίοι σε τραγικά αντίξοες συνθήκες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κύπρου.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινησιακά φορτισμένη με την παρουσία συγγενών των ηρώων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειου, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Οικονόμου Θωμά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων των Τ. Κ. Γαρδικίου και Σκανδάλου, εκπροσώπων του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και πλήθους κόσμου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε ομιλία από τον Κύπριο Δρα. Αρχαιολόγο και Ιστορικό κ. Παντελή Μπάμπη, ο οποίος βιωματικά μας μετέφερε στα δυσάρεστα γεγονότα της εποχής, τονίζοντας τη σημασία της τελετής ώστε οι νεκροί και αγνοουμένοι να μην λησμονηθούν ποτέ.

Η τελετή έκλεισε με την εναπόθεση ανθοδέσμης από τους συγγενείς, την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.

Ο Δήμος Σουλίου προτίθεται με λήψη απόφασης του Δ.Σ. να θεσμοθετήσει την καθιέρωση ετήσιας επετειακής εκδήλωσης Μνήμης και Τιμής στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων στο Γαρδίκι υπέρ του πεσόντος Στρατιώτη Κελέση Παύλου και του αγνοούμενου Στρατιώτη Κωνσταντίνου Ευάγγελου, με καθορισμό ως ημερομηνία την πρώτη Κυριακή μετά την 20η Ιουλίου κάθε έτους, ημερομηνία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.


Τίμησαν τους πεσόντες συμπατριώτες μας στην Κύπρο Τίμησαν τους πεσόντες συμπατριώτες μας στην Κύπρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.