Κέντρο Υγείας στην Πάργα μόνο μέχρι το μεσημέρι.. Για το υπόλοιπο στο Μαργαρίτι!

Κέντρο Υγείας στην Πάργα μόνο μέχρι το μεσημέρι.. Για το υπόλοιπο στο Μαργαρίτι!




«Θα έπρεπε να είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι κι άσχημα..»… Στην φράση αυτή συνοψίζονται όσα είπε στη Βουλή η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Μπάρκα.

Ο Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση των Κέντρων Υγείας και ειδικά της Πάργας αφού εκεί είναι αδύνατη η καθημερινή και 24ωρη εφημερία παρότι πρόκειται για την πιο τουριστική περιοχή της Ηπείρου με χιλιάδες επισκέπτες την θερινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας στην Πάργα κλείνει στις τρεις το μεσημέρι λόγω έλλειψης ιατρών. Οι γιατροί που υπηρετούν στην Πάργα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η κ. Αγαπηδάκη, είναι τρεις. Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος μεταξύ όλων των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας.

Επίσης ανέδειξε την υποτυπώδη πλέον λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο λόγω πλήρους υποστελέχωσης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι κανένα Κέντρο Υγείας της περιοχής δεν βρίσκεται σε παύση εφημερίας ενώ είπε πως οι υπηρετούντες γιατροί έχουν αυξηθεί από 28 σε 36.

Σημείωσε ότι το Κέντρο Υγείας Καναλακίου εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση, το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας εφημερεύει τρεις φορές την εβδομάδα, στο Θεσπρωτικό καθημερινά ενώ το Κέντρο Υγείας Πάργας αλληλοκαλύπτεται με το Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι καθώς η απόσταση είναι μόλις δεκαοκτώμισι χιλιόμετρα.

«Δεν είναι το ιδανικό αλλά είναι καλύτερα από αυτό που υπήρχε στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός.

Αναγνώρισε ότι η Πάργα είναι μία περιοχή με μεγάλη τουριστική κίνηση και είπε ότι θα εξεταστεί η ένταξή της στο πρόγραμμα ιατρικής κατοικίας που καταρτίζει το Υπουργείο.

Σχετικά με τον τομέα του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο ανέφερε ότι είχε προκηρυχθεί μία θέση τον Μάιο για 24μηνη απασχόληση όμως τελικά κηρύχθηκε άγονη αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.

Η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ συντονίζει όλα τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και μεριμνά για την καλύτερη δυνατή κάλυψη και ανταπόκριση στις ανάγκες της περιοχής.

Πηγή epiruspost.gr
Κέντρο Υγείας στην Πάργα μόνο μέχρι το μεσημέρι.. Για το υπόλοιπο στο Μαργαρίτι! Κέντρο Υγείας στην Πάργα μόνο μέχρι το μεσημέρι.. Για το υπόλοιπο στο Μαργαρίτι! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.