ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΟΦΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΟΦΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ




Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, παρουσιάστηκε από τον ΟΦΥΠΕΚΑ η μελέτη για την προστασία της λίμνης Καλοδικίου, η οποία καταδεικνύει με τον πιο επιτακτικό τρόπο πως απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αναστροφή της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης. Οι κυριότεροι κίνδυνοι προέρχονται από την λειψυδρία και τη μείωση του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και από την λειτουργία γεωτρήσεων περιμετρικά της λίμνης.

Η οριστική επιβεβαίωση όμως των κινδύνων, πρέπει να προέλθει μέσω μιας οργανωμένης προσπάθειας επιστημονικής παρακολούθησης των δεδομένων, η οποία αποφασίστηκε να καταβληθεί από κοινού από τον ΟΦΥΠΕΚΑ και τον Δήμο. Από την παρακολούθηση αυτή θα ωριμάσουν οι προϋποθέσεις για την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίηση των έργων που είναι αναγκαία για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Καλοδικίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ ασχολείται με συστηματικό τρόπο με την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των απειλών της λίμνης Καλοδικίου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή – αγνοώντας όψιμες φωνές που μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν την αξία της περιοχής – ώστε σε προοπτική πενταετίας να εκπονηθούν οι μελέτες και να εκτελεστούν τα έργα, προκειμένου η περιοχή αυτή, με την ύψιστη περιβαλλοντική σπουδαιότητα, να προστατευτεί και να αποτελέσει πόλο ήπιας ανάπτυξης μορφών εναλλακτικού τουρισμού.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΟΦΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΟΦΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΟΔΙΚΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.