Αύξηση της κίνησης στον Μεθοριακό Σταθμό Σαγιάδας

Αύξηση της κίνησης στον Μεθοριακό Σταθμό Σαγιάδας


Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στον οδικό τουρισμό μέσω του μεθοριακού σταθμού Σαγιάδας, στο Μαυρομάτι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2024. 
Οι οδικές αφίξεις στη Σαγιάδα αυξήθηκαν κατά 15,1%, με 17.000 περισσότερους επισκέπτες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας συνολικά τις 133.000 αφίξεις.
Η άνοδος αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης αύξησης του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από το 2023. 
Οι διεθνείς αφίξεις το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα 3,5 εκατομμύρια της περσινής περιόδου.
Η Σαγιάδα, ως ένας από τους βασικούς μεθοριακούς σταθμούς, παίζει σημαντικό ρόλο στην τουριστική κίνηση, προσελκύοντας επισκέπτες και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.
Η ενίσχυση του οδικού τουρισμού στη Σαγιάδα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. 
Για να υποστηριχθεί όμως η αυξημένη κίνηση και να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους ταξιδιώτες, είναι αναγκαία η άμεση αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας. 

Αύξηση της κίνησης στον Μεθοριακό Σταθμό Σαγιάδας Αύξηση της κίνησης στον Μεθοριακό Σταθμό Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.