Ψυχική υγεία: Κινητοποιήσεις ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές κατεδάφισης…

Ψυχική υγεία: Κινητοποιήσεις ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές κατεδάφισης…




Πανελλαδικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του καθεστώτος λειτουργίας της ψυχικής υγείας και την υποκατάσταση του τομέα της απεξάρτησης από ένα δαιδαλώδες νομικό πρόσωπο -“χοάνη” πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, στο πλαίσιο στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Στα Γιάννενα η κινητοποίηση έγινε στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” που διαθέτει δομές ψυχικής υγείας και το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων από αλκοόλ και ναρκωτικά και το παρόν έδωσε ο Δημήτρης Μπράτης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που κατήγγειλε με δηλώσεις του το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι έρχεται ένα σχέδιο νόμου που φέρνει τα πάνω κάτω.

Είναι πλήρης η αντίθεση των φορέων με τη διαδικασία του επείγοντος και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών όπως στήριξε και τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών κόντρα σε έναν υδροκέφαλο οργανισμό για την απεξάρτηση που θυμιζει τον ΕΦΚΑ…

Είναι μια αντιμεταρρύθμιση με ένα στόχο όχι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης αλλά να κατευθύνει σε ιδιωτική πρωτοβουλία τους ασθενείς.

Ο κ. Ελευθέριος Διαμάντης από την άλλη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ “Χατζηκώστα” σημείωσε πως φεύγει από το νοσοκομείο το κομμάτι του ξενώνα που πάει στην ΥΠΕ και το πολυδύναμο κέντρο απεξάρτησης. Πρόκειται για μια υποβάθμιση του νοσοκομείου και για ένα νόμο που φέρνει τις ΜΚΟ στο κομμάτι της ψυχικής υγείας.
Ψυχική υγεία: Κινητοποιήσεις ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές κατεδάφισης… Ψυχική υγεία: Κινητοποιήσεις ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές κατεδάφισης… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.