Βόρεια Κέρκυρα: Προκαταρτικές μελέτες προετοιμασίας για την ύδρευση από “Γαλάζιο Μάτι” και Σαγιάδα

Βόρεια Κέρκυρα: Προκαταρτικές μελέτες προετοιμασίας για την ύδρευση από “Γαλάζιο Μάτι” και Σαγιάδα




Προκαταρκτικές μελέτες για την ύδρευση της Κέρκυρας από το Γαλάζιο Μάτι της Αλβανίας καθώς και από τη Σαγιάδα σκοπεύει να κάνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας. Για το λόγο αυτό στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α του ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή 19η Ιουλίου και ώρα 11 :30, στο παλιό Δημοτικό σχολείο Αχαράβης, τίθενται στην ημερήσια διάταξη οι αναθέσεις της σύνταξης των προκαταρτικών μελετών και για τις δύο λύσεις.

Όπως εξήγησε σήμερα ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης προχωρά στην κίνηση αυτή, προκειμένου να προετοιμάσει την πρόταση του στην αναμενόμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ώστε να επιλεγεί η προσφορότερη λύση.

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι δεν απορρίπτει καμία λύση αντίθετα επιθυμεί να υλοποιηθεί συνδυασμός μεθόδων για την απόκτηση της απαιτούμενης ποσότητας νερού που θα υδροδοτήσει όλη την Κέρκυρα. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας προχωρά συνεχώς σε νέες γεωτρήσεις και προετοιμάζεται για την απόκτηση μονάδων αποσκλήρυνσης οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στην επεξεργασία του νερού των γεωτρήσεων που είχαν κλειστεί από τις παλιές κοινότητες διότι είχαν υφάλμυρο νερό από την υπεράντληση. Επίσης υπογράμμισε ότι επιδιώκει και την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στο Ρεκίνη.
Βόρεια Κέρκυρα: Προκαταρτικές μελέτες προετοιμασίας για την ύδρευση από “Γαλάζιο Μάτι” και Σαγιάδα Βόρεια Κέρκυρα: Προκαταρτικές μελέτες προετοιμασίας για την ύδρευση από “Γαλάζιο Μάτι” και Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.