Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου από τον Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου από τον Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα



Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συγκινητική τελετή απονομής του οφίκιου του πρωτοπρεσβυτέρου στον Πατέρα Ευστάθιο Καλταπανίδη της ενορίας του Αγίου Βλασίου, υπό τις ιαχές “άξιος”. Η τελετή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος.

Ο ναός γέμισε από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον π. Ευστάθιο, ο οποίος υπηρετεί την Εκκλησία με αφοσίωση για δύο δεκαετίες. Το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου απονέμεται σε έγγαμους κληρικούς από τη Μητέρα Εκκλησία, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους στη διακονία του λαού του Θεού. Αυτός ο ανώτερος βαθμός τιμής διακρίνεται από τον πρεσβύτερο, καθώς φορά επιγονάτιο και σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, επιθυμώντας να επιβραβεύσει το έργο και τη μέχρι τώρα προσφορά του πατρός Ευστάθιου, απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου, προτρέποντάς τον να συνεχίσει να αυξάνει και να εντείνει τους αγώνες και τη διακονία του. Η προσευχή όλων είναι να του δοθεί πάντα υγεία και δύναμη από τη χάρη του Αγίου Αναστασίου, για να συνεχίσει το έργο του και να μεταδίδει το φως της Ορθοδοξίας.

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου από τον Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου από τον Παραμυθίας κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.