Επτά φωτιές σε λίγες ώρες.. Δύσκολη δοκιμασία για τις πυροσβεστικές δυνάμεις

Επτά φωτιές σε λίγες ώρες.. Δύσκολη δοκιμασία για τις πυροσβεστικές δυνάμεις




Μία πολύ δύσκολη μέρα ήταν για τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής σε όλη την Ήπειρο η Παρασκευή. Οι καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση αρκετών πυρκαγιών και την τεράστια κινητοποίηση δυνάμεων.

Οι αντοχές όλων, εκείνων που βρέθηκαν στο πεδίο αλλά και του επιχειρησιακού κέντρου δοκιμάστηκαν και αποδείχθηκε στην πράξη η ετοιμότητα, η εγρήγορση και ο συντονισμός.

Η αρχή έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ξέσπασε φωτιά στον πευκόφυτο λόφο του Αβγού. Μόνο για την περίπτωση αυτή το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε πάνω από ογδόντα κλήσεις.

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που στη συνέχεια χρειάστηκε να ενισχυθεί με υπαλλήλους προκειμένου να απαντά στις κλήσεις των πολιτών.

Αρκεί να αναφερθεί ότι πάνω από εκατό κλήσεις δέχθηκε το «112» και περισσότερες από τριακόσιες κλήσεις έγιναν στο γνωστό τηλεφωνικό κέντρο, το «199».

Οι σημαντικότερες φωτιές της Παρασκευής που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικές ήταν:

-Στο Αβγό, στο πυκνόφυτο λόφο της περιοχής.

-Στον Πύργο Κόνιτσας, σε δασική περιοχή

-Στη Γλυκή Θεσπρωτίας

-Στην περιοχή Καμπής- Παντάνασσας

-Στα Ηλιοβούνια Πρέβεζας

-Στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας

-Στη Ροδαυγή Άρτας

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει όλες οι φωτιές ξέσπασαν από κεραυνούς. Οι καιρικές συνθήκες και τα ξαφνικά μπουρίνια αποτελούν επικίνδυνο «κοκτέιλ» που κρατά σε εγρήγορση τις δυνάμεις και τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα πέντε οχήματα από υπηρεσίες της Ηπείρου έχουν μετακινηθεί και βρίσκονται στην Κόρινθο, γεγονός που έχει την σημασία του, όταν όλη η περιοχή παραμένει στο κόκκινο.

Πηγή epiruspost.gr
Επτά φωτιές σε λίγες ώρες.. Δύσκολη δοκιμασία για τις πυροσβεστικές δυνάμεις Επτά φωτιές σε λίγες ώρες.. Δύσκολη δοκιμασία για τις πυροσβεστικές δυνάμεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.