Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος..

Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος..




Με άνοδο τις θερμοκρασίας θα κυλήσουν και οι τελευταίες ημέρες του Ιουλίου ενώ με τις ίδιες καιρικές συνθήκες θα κάνει ποδαρικό και ο Αύγουστος.

Σήμερα ο υδράργυρος θα ανέβει και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΕΜΥ και μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα θυμίσουν αυτές των προηγούμενων, καθώς θα είναι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Γενικότερα, όπως σημειώνει, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και στα ηπειρωτικά έως 38 και τοπικά έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας όπου αναμένονται πρόσκαιρα τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά 38 με 39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και τη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται, το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία με πιθανότητα ασθενούς βροχής και το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

  Πηγή epiruspost.gr
Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος.. Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος.. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 29, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.