Συνάντηση Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με το Δήμο Φιλιατών

Συνάντηση Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με το Δήμο Φιλιατών


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Φιλιατών, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Φερεντίνος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Κουτούκη.

Η συνάντηση διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας) Π.Ε Θεσπρωτίας και σκοπός της ήταν η διεξαγωγή μιας ουσιαστικής συζήτησης ως προς το έργο, το εύρος δραστηριοτήτων και τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς και τα κρίσιμα σημεία ενεργητικής συμβολής του Δήμου στην επίλυση μέρους αυτών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών, κ. Ιωάννης Χεκίμογλου και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ Π.Ε Θεσπρωτίας, κ. Παναγιώτης Πάντος, καθώς και το σύνολο σχεδόν από τα λοιπά μέλη-εταίρους των ως άνω συλλογικών οργάνων, ενημέρωσαν το Δήμο για τα οικονομικά και παραγωγικά μεγέθη του τομέα των υδατοκαλλιεργειών στη Θεσπρωτία, καθώς και για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Εξετάστηκε η υποστήριξη του Δήμου σε ζητήματα που απασχολούν τους υδατοκαλλιεργητές και σχετίζονται με αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο Δήμος Φιλιατών, αναγνωρίζοντας την αξία της αειφόρου υδατοκαλλιέργειας και την ιδιαιτέρως σημαντική κοινωνική προσφορά του κλάδου, ανέπτυξε τα σημεία στα οποία οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν, με σκοπό την δρομολόγηση κοινών δράσεων και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της περιοχής.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη αναβάθμισης της ετήσιας «Γιορτής της Τσιπούρας» προκειμένου να μετεξελιχθεί σε ένα ποιοτικό γεγονός γευσιγνωσίας και γαστρονομίας.
Συνάντηση Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με το Δήμο Φιλιατών Συνάντηση Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας με το Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.