ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ '' ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ''

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ '' ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ''




Πολιτιστική Ομάδα ‘’ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΞΗ ‘’

Το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου, σε έναν μαγευτικό χώρο, σε ένα υπέροχο Ηπειρώτικο χωριό, στο Ελληνικό Ιωαννίνων, η ομάδα μας φιλοξενήθηκε στο εκεί Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ‘’ Θ. Παπαγιάννης ‘’ ( ΜΣΤΘΠ ), προκειμένου σε συνεργασία με το Μουσείο, τον ιδρυτή αυτού και διάσημο γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη, και τον όμιλο Φίλων του Μουσείου και με τον πρόεδρό του Βασίλη Παπαϊωάννου, να συμπαρουσιάσουμε μια ιδιαίτερη βραδιά ΠΟΙΗΣΗΣ και ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ενταγμένη στο πλαίσιο των προσυμποσιακών εκδηλώσεων του ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ, μπροστά σε ένα ΥΠΕΡΟΧΟ και ΕΚΛΕΚΤΟ κοινό, με τους περισσότερους να είναι γνώστες και γενικότερα άμεσα ενδιαφερόμενοι και ευαισθητοποιημένοι, σε κάθε μορφής ΤΕΧΝΗΣ..

Η πολιτιστική μας ομάδα ‘’ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΞΗ ‘’ πίστευε και πιστεύει, ότι η ΤΕΧΝΗ, ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – και συνεπώς η ποίηση, η μουσική και η γλυπτική, - ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να νοείται και να αντιμετωπίζεται ως ένα ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟÏΟΝ, αλλά ως μια ΙΚΑΝΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ, έτσι ώστε οι Άνθρωποι – συνεπώς και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ – να πάνε λίγο πιο πέρα, να αποκτούν, ακόμα και μέσα από χαραμάδες φωτός, να κατακτούν καινούργιους ορίζοντες… Να δημιουργούν συνεχώς καινούργιες ΟΠΤΙΚΕΣ, πάνω σε κάθε ατομική και κοινωνική δραστηριότητα της καθημερινότητας, με απώτερο σκοπό, την ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ και ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, βασισμένες πάντα, σε ένα υψηλό κώδικα ΑΞΙΩΝ και πάντα με στόχευση το υλικό, πνευματικό και πολιτιστικό συμφέρον των ΠΟΛΛΩΝ…

Φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ, ότι όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην άποψη ότι η ΤΕΧΝΗ γενικότερα συντελεί στην ουσιαστική ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των πολιτών, πέρα από την καλλιέργεια του πνευματικού τους κόσμου, η οποία από μόνη της χαρίζει τεράστια ψυχική δύναμη και ευδαιμονία.

Η συνύπαρξη και η συνεργασία της ομάδας και των ανθρώπων του Μουσείου και ιδιαίτερα του ιδίου του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, απέδειξε ότι μοιραζόμαστε τις ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Μετά λοιπόν από εκείνη την μαγική βραδιά, αισθανόμαστε ΑΝΑΓΚΗ μεγίστη να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ :

1 – Το ΜΣΤΘΠ, και ιδιαίτερα τον ίδιο τον γλύπτη κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη, για την τιμή που μας έκανε να συμπαρουσιάσουμε αυτή την ιδιαίτερη ΜΟΥΣΙΚΗ και ΠΟΙΗΤΙΚΗ βραδιά, καθώς για την εν γένει φιλοξενία, που επιφύλαξε στην ομάδα μας.

2 – Τους ίδιους τους Ηπειρώτες ποιητές, παρόντες και απόντες, των οποίων ποιήματα ‘’ αφήσαμε ‘’ να ακουστούν και να ‘’ τρέξουν ‘’, σε κάθε γωνιά του Ελληνικού, αλλά και σε κάθε μονοπάτι, γεφύρι, πέτρινο σπίτι, λαγκαδιά της Μάνας – μήτρας, που ακούει στο όνομα Ήπειρος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παρόντες λογοτέχνες- ποιητές, ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΓΙΑΝΝΑ ΚΟΥΛΑ, τόσο για την παρουσία και συνεργασία τους, όσο και για τις τόσο όμορφες και εύστοχες απόψεις, αναφορικά με την Τέχνη, που είχαν την ευχαρίστηση να μοιραστούν μαζί μας.

3 - Τις κυρίες Δήμου Χαρίκλεια, Καλλιά Σωτηρία, Λουκά Μαρία για την υπέροχη ερμηνευτική και αισθαντική απαγγελία των ποιημάτων, την παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και τον κ. Άλκη Φάτσιο.

4 – Τον συνθέτη – μουσικό κ. Ντάλλα Γιώργο, για τις υπέροχες και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, γραμμένες ειδικά για την εκδήλωση και στο πνεύμα των ποιητών, και τους επίσης μουσικούς επί σκηνής, κ.Αλεξάνδρα Μπεζεβέγκη, κ. Νίκο Νοτίδη, κ. Νικόδημο Παπουτσή και φυσικά τον ίδιο τον συνθέτη Γιώργο Ντάλλα.

5 - Την κ. Τζοβάρα Βαρβάρα και τον Ωρίωνα Ντάλλα, που με τις υπέροχες φωνές τους, ‘’ έντυσαν ‘’ δύο μελοποιημένα ποιήματα της κ. Γιάννας Κούλα, σε μουσική επίσης του Γιώργου Ντάλλα.

6 - Τον ηλεκτρολόγο – ηχολήπτη κ. Σωτήρη Σταύρου, για την άρτια ηλεκτρολογική και ηχοληπτική κάλυψη της εκδήλωσης, και που πάντα είναι κοντά μας, να καλύπτει τις εκδηλώσεις μας, αγόγγυστα και με μεγάλη δοτικότητα.

7 - Τέλος την γραφίστρια κ. Σμυρόγλου Αναστασία για την φιλοτέχνηση της αισθητικά πανέμορφης αφίσας για την σχετική εκδήλωση.

Πολιτιστική Ομάδα ‘’ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΞΗ ‘’
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ '' ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ '' ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ '' ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ '' Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.