Για την λειψυδρία στην κοινότητα Αυλοτόπου

Για την λειψυδρία στην κοινότητα Αυλοτόπου




Λειψυδρία στην κοινότητα Αυλοτόπου του Δήμου Σουλίου. Το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο αν ο Σίμο Μάρκος (Συμεών Διαμάντης) ο παραπροηγούμενος πρόεδρος της Κοινότατης δεν είχε ενεργήσει ώστε να γίνουν εργασίες συγκέντρωσης του νερού στην πηγή καινα διοχετευτεί στην δεξαμενή υδροδότησης της Κοινότητας. Το εν λόγω έργο θεωρώ είχε χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Παρά τις παροτρύνσεις του τότε Κοινοτάρχη, να επεκταθούν οιεργασίες συγκέντρωσης του νερού σε παρακείμενη ροή της πηγής, με ελάχιστο κόστος ,δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα μέρος του νερού να χάνεται και να μένει ανεκμετάλλευτο. Έτσι σήμερα η κοινότητα απειλείται με λειψυδρία, ήδη υπάρχουν διαστήματα διακοπών ή μειωμένης παροχής νερού στο δίκτυο υδροδότησης.

Αυτά ως προς τη ιστορία και την καταγραφή του προβλήματος.

Ρωτώ λοιπόν τους μετέπειτα προέδρους της κοινότητας και του Δημάρχους του Δήμου δεν έχουν αντιληφθεί ότι θα έπρεπε ένα από τα βασικά προβλήματα της Κοινότητας να είχε λυθεί.

(* Η αλλαγή του νόμου για τις δημοτικές εκλογές ήταν παντελώς άστοχη ως προς τον τρόπο εκλογής των κοινοταρχών, τι φοβηθήκαν ότι δεν θα ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας;)

Δεν είναι κακό να ρωτάμε και να αναγνωρίζουμε τις ιδέες και τις σκέψεις των άλλων.

Μήπως θα έπρεπε να διατεθεί ένα μικρό κονδύλι και να ρωτήσουν για να μάθουν από τον Σίμο Μάρκο τι εννοούσε όταν τους έλεγε να επεκταθούν και που οι εργασίες για να συλλέξουν και το υπόλοιπο νερό που χάνεται.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με κάποια αυτοψία των μηχανικών πιστεύω ότι θα μπορούσαν να εκφράσουν κάποια γνωμοδότηση.

Επίσης ο εργολάβος που είχε αναλάβει παλιότερα από μεριάς της Περιφέρειας την κατασκευή του έργου νομίζω ότι έχει άποψη και πρέπει να ρωτηθεί.

Άντε λοιπόν ας ενδιαφερθούμε για το πρόβλημα και να κάνουμε κάτι για να λυθεί .

Κώστας Γιαννάκης
Δημότης κοινότητας Αυλοτόπου
Για την λειψυδρία στην κοινότητα Αυλοτόπου Για την λειψυδρία στην κοινότητα Αυλοτόπου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.