Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή της Πάργας

Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή της Πάργας




Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ηγουμενίτσας, των Συβότων και της Πάργας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για την ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης ενός ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 2,7 ν.μ. νοτιοανατολικά της Πάργας.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ιστιοφόρο-καταμαράν σκάφος, συνοδεία των οποίων το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Λύχνος της Πάργας.

Οι έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους (3 υπήκοοι Βελγίου και 3 υπήκοοι Ισπανίας) είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.
Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή της Πάργας Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.