Θετικός ο Υπουργός στην πρόταση Πιτούλη για μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε Φυλακή (+ΒΙΝΤΕΟ)

Θετικός ο Υπουργός στην πρόταση Πιτούλη για μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε Φυλακή (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σήμερα το πρωί, κατά την επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Θεσπρωτία, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης, παρουσίασε δια ζώσης την πρότασή του για τη δημιουργία φυλακής (Οικονομική ή αγροτική) χαμηλής επικινδυνότητας κρατουμένων, στο κτήριο του πρώην εργοστασίου Φιλιατών. Ο κ. Πιτούλης παρέδωσε στον Υπουργό ένα στικάκι με βίντεο και φωτογραφίες του κτηρίου, προκειμένου να διευκολύνει την κατανόηση της πρότασης.

Ο Υπουργός Χρυσοχοΐδης, αφού άκουσε τις λεπτομέρειες της πρότασης, εξέφρασε θετικά σχόλια και έδειξε ενδιαφέρον για την υλοποίηση του έργου. Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο έχει κατασχεθεί λόγω χρεών του ιδιοκτήτη του, Στέλιου Αργυρού, προς τις τράπεζες και άλλους πιστωτές.

Η μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε φυλακή αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.
Αύξηση Επισκεψιμότητας: Η παρουσία φυλακών θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή λόγω των συγγενών των κρατουμένων, δικηγόρων και άλλων επισκεπτών. Αυτό θα έχει θετική επίδραση στην τοπική οικονομία, καθώς θα αυξηθούν οι καταναλωτικές δαπάνες σε τοπικά καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.
Δημιουργία Θέσεων Εργασίας: Η λειτουργία των φυλακών θα απαιτήσει την πρόσληψη προσωπικού για τη διαχείριση και τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, προσφέροντας ανακούφιση στην τοπική κοινωνία των Φιλιατών που αντιμετωπίζει προβλήματα υποαπασχόλησης και οικονομικού μαρασμού.
Ενίσχυση Εργατικού Δυναμικού: Οι κρατούμενοι σε αγροτικές φυλακές συμμετέχουν σε διάφορες αγροτικές δραστηριότητες. Αυτό θα προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό εργατικών χεριών για την τοπική γεωργία, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των τοπικών αγροτικών επιχειρήσεων, κυρίως στην παραγωγή εσπεριοειδών.
Αξιοποίηση Ακινήτου: Η ανακαίνιση και αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής και θα αποτρέψει την παρακμή του ακινήτου, μετατρέποντάς το σε μια λειτουργική και ωφέλιμη υποδομή.

Η πρόταση Πιτούλη για τη μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε αγροτικές φυλακές παρουσιάζει μια στρατηγική προοπτική που μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την περιοχή των Φιλιατών.

Με την έγκριση και υποστήριξη από την κεντρική κυβέρνηση, αυτό το έργο θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Θετικός ο Υπουργός στην πρόταση Πιτούλη για μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε Φυλακή (+ΒΙΝΤΕΟ) Θετικός ο Υπουργός στην πρόταση Πιτούλη για μετατροπή του πρώην εργοστασίου Φιλιατών σε Φυλακή (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2024 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Οι φυλακές θα φέρουν ΄κοσμο και θα ζήσουν οι ντόποιοι; Φίλοι μου πως σας δουλευουν έτσι οι πολιτικάντες του Κούλη; Ανοίξτε ξανά το εργοστάσιο να βρει δουλειά ο κόσμος, η κάντε το αγροτικό συναιτερισμό να μπορούν οι αγρότες να διακινύσουν τα προιόντα τους ! Ακούς εκει φυλακή; O πολιτικάντης να πα να κανει φυλακη το σπίτι του. Ερήμωσε η Ηπειρος απο το 1945 μέχρι το 1980. Γιναμε ολοι μετανάστες σε Αυστραλια, Γερμανια, Βελγιο, Καναδα, παντου φτασαμε για να ζησουμε το σπιτια μας και τις οινογενειες μας. Ανάπνευσε για 15 χρόνια αναμεσα σε 1981 και 1996 και παλι την ερημωσαν οι υπευθυνοι ανευθυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.